Yerevan, 25.August.2025,
00
:
00
1 $ = 0 ֏, 1 = 0 ֏, 1 = 0 ֏
BREAKING


Օրվա բաղադրատոմսը. Մեղրով տորթ «Ամանորյա»

PHOTO

cooks.am-ը գրում է.

Բաղադրիչներ

Խմորի համար
ալյուր – 380 գր
շաքարավազ – 220 գր
ձու – 3 հատ
կարագ – 75 գր
մեղր – 2 ճ/գդ
կոնյակ – 2 ճ/գդ
սոդա – 1 թ/գդ
Բիսկվիթը ցողելու համար՝
թեյ սև – 100մլ
կիտրոն – 2 շերտ
Ցիտրուսային կրեմի համար
հյութ նարինջի – 150 մլ
հյութ կիտրոնի – 2 ճ/գդ
կիտրոն – 100գր(կեղև)
նարինջ – 50գր(կեղև)
ձու – 3 հատ(դեղնուց)
ալյուր – 2ճ/գդ
շաքարավազ – 4 ճ/գդ
աղ – 1 պտղունց
Թթվասերով կրեմի համար
թթվասեր – 1 կգ(30% յուղայնությամբ)
շաքարավազ – 220 գր
խտացրած կաթ – 3 ճ/գդ

վանիլին – 1 տաշեղ
Ձևավորման համար՝
ջեմ նարինջի – 2 ճ/գդ(կամ միջին թանձրության մեղր)
ընկույզ – 100 գր
թխվածքաբլիթ – 1/2 բաժակ

Պատրաստման եղանակ

  • Հրակայուն ամանում հարում ենք ձուն և շաքարավազը մինչև համասեռ զանգված
    ստացվի։ Ավելացնում ենք խորանարդաձև կտրտած կարագը, մեղրը, կոնյակը և սոդան(սոդան կարիք չկա նախապես քացախով մարելու կամ փխրեցուցիչով փոխարինելու, քանի որ մեղրի հետ խառնուրդը կապահովի անհրաժեշտ արդյունք)։
    mexrov-tort-amanorya-2
  • Ամանը դնում ենք գոլորշու վրա և անընդհատ խառնելով հասցնում եռման
    աստիճանի, բայց չենք եռացնում։ Կրակը թուլացնում ենք և այդ վիճակում խառնում ևս
    10 րոպե։
    mexrov-tort-amanorya--3
  • Ավելացնում ենք մաղած 300 գր ալյուրը և լավ խառնում ենք։
    mexrov-tort-amanorya-4
  • Խմորը վերցնում ենք գոլորշու վրայից։ Աշխատանքային մակերեսի վրա 80 գրամ ալյուր ենք ցանում և վրան դնում տաք խմորը։ Հունցում ենք, մինչև էլաստիկ զանգված ստացվի։
    mexrov-tort-amanorya-5
  • Գունդը բաժանում ենք 6 մասի։
    Խմորի 1 մասը դնում ենք հանվող 25 սմ տրամագծով կաղապարի մեջ և
    գրտնակում ենք։
    mexrov-tort-amanorya-6
  • Զգուշորեն տեղափոխում ենք չոր յուղաթղթի վրա և մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխում ենք 4-4,5 րոպե։ Բիսկվիթը պետք է ոսկեգույն երանգ ստանա, բայց ոչ չորանալու աստիճան։ Եզրերը թխվածքաբլիթի պես չոր պետք է չլինեն։
    mexrov-tort-amanorya-7
  • Եթե շերտը թխվելու ընթացքում սկսի փքվել, պետք է ծակծկենք պատառաքաղով։
    Թխված և սառած բիսկվիթների եզրերը հավասարեցնում ենք։
    mexrov-tort-amanorya-8
  • Ցիտրուսային կրեմի համար հանում ենք 1 կիտրոնի և կես նարնջի կեղևը։ Կիտրոնից 2 ճ/գդ հյութ ենք քամում, իսկ 2 նարնջից` 150 մլ։
    Կաթսայում խառնում ենք ցիտրուսների հյութերը, կեղևները, շաքարավազը, 1 պտղունց աղը, մաղած ալյուրն ու դեղնուցները և դնում ենք կաթսան միջին կրակի վրա և անընդհատ հարելով հասցնում եռման աստիճանի։ Կրակը թուլացնում ենք և շարունակում եփել ևս 1,5-2 րոպե` անընդհատ խառնելով։ Ուշադիր պետք է լինենք, որ կաթսայի տակը չկպչի։
    mexrov-tort-amanorya-9
  • Կրեմն անցկացնում ենք մանր անցքերով քամիչով և դնում մի կողմ։
    Բիսկվիթները ցողելու համար շատ թունդ և քաղցր թեյ ենք պատրաստում` ավելացնելով 2 կտոր կիտրոն:
    mexrov-tort-amanorya-10
  • Թթվասերով կրեմի համար կտրատում ենք երկայնքով վանիլինի տաշեղը, դանակի սայրով մաքրում ենք սերմերը։
    mexrov-tort-amanorya-11
  • Առանձին ամանի մեջ լցնում ենք թթվասերը, շաքարավազը, խտացրած կաթը և վանիլի սերմերը և  ձեռքի հարիչով հարում ենք մինչև համասեռ զանգված ստացվի։
  • Բիսկվիթը դնում ենք մատուցարանի վրա։ Թեյը քսում ենք մակերեսին շատ բարակ
    շերտով։ Վրայից հավասարաչափ տարածում ենք ցիտրուսային միջուկը։
    mexrov-tort-amanorya-12
  • Ապա ցիտրուսային միջուկի վրայից քսում ենք թթվասերային կրեմի շերտը։
    mexrov-tort-amanorya-13
  • Հավաքում ենք բիսկվիթները` կատարելով նույն գործողությունը բոլոր շերտերի համար։ Վերևի շերտի վրա ցիտրուսային միջուկ չենք քսում։
    Տորթի վերևի հատվածը և կողքերը պատում ենք թթվասերային կրեմով։
    mexrov-tort-amanorya-14
  • Ընկույզը մանրացնում և խառնում ենք թխվածքաբլիթի կամ բիսկվիթի փշրանքի հետ։
    mexrov-tort-amanorya-15
  • Եզրերն ու կողքերը պատում ենք փշրանքով. դա հարմար է անել լայնաշեղբ դանակով։
    mexrov-tort-amanorya-16
  • Մակերեսին մեղրով կամ ցիտրուսային ջեմով նախշեր ենք անում և տեղափոխում ենք պատրաստի տորթը սառնարան ողջ գիշեր։
    mexrov-tort-amanorya-17
  • Պատրաստի տորթ ձևավորում ենք ըստ  ցանկության, օրինակ պատրաստի թխվածքաբլիթներով:
    mexrov-tort-amanorya-19

Փոքր-ինչ ժամանակատար և ծախսատար, բայց արդյունքում շատ համեղ մեղրով տորթ:)

Շեֆ Խոհարար
School purchases are more profitable with Idram&IDBankUcom and SunChild NGO Install Solar Plant at Yeghegnadzor Cultural Center Idram Junior: The best companion for your childInecobank and The Bank of New York Mellon mark the launch of a partnership to expand international transfer capabilitiesOver the clouds with AraratBank's Mastercard World Travel CardCustomer Appreciation Day at "Baghramyan" branch: IDBankUnibank Issued Preferred Shares with a Fixed Annual Dividend of 12% Team Telecom Armenia to Become First in Region to Replace 2G with Advanced Networks, Launching Program to Provide New Phones to Subscribers Ucom’s Fixed Network Now Available in Yerevan's Silikyan District UC Berkeley, Stanford, Visa Innovation Center and Much More: a Unique Opportunity for 10 Students from ArmeniaBack to School 2025: HONOR 400 Lite 5G Smartphone Now More Accessible Thanks to Ucom’s Special Offer International Youth Day: AraratBank Ensures Participation of 260 Young People in Tent CampIDBank Replenishes Its Share Capital Unibank Becomes the Gold Sponsor of FC AlashkertUcom Integrates SatisfAI Platform for Continuous Customer Satisfaction Analysis The Power of One Dram Team Visits the Hayordi CampAmeriabank Joins UATE, Marking a Groundbreaking Partnership between the Financial and Technological SectorsWhen September Comes: Idram&IDBankNew Ucom Sales and Service Center Opened at Mashtots Avenue 7/4 Reputation Management in Armenia: Shushan HarutyunyanIDBank's new premium business card – Mastercard Business PreferredUcom and SunChild NGO Launch Innovative "Smart Birdwatching" Educational ProjectRalph Yirikian Delivers a Lecture at Slavonic University's Engineering Summer School Beating the heat, earning idcoins: Idram & IDBankUnibank - the Main Sponsor of the Velosolutions UCI Pump Track World Championship Qualifier in Armenia What to do If you’ve already become a victim of fraud Idram and IDBank participated in Sevan Startup SummitArmenian National Festival Takes Place under AraratBank's SponsorshipArmDrone Community will launch a One-Month Free Educational Program with Ucom’s SupportAmeriabank Receives Euromoney Award for Excellence 2025 as the Best Bank in ArmeniaAraratBank's “The Will to Get Back on Your Feet Again” Film Series to Be Featured at Armenian National FestivalOnline Payments via ApplePay Now Available for vPOS Clients of Ameriabank Ucom Subscribers Increasingly Use Internet While Roaming Horizon Camp: With AraratBank's Support - Towards Leadership and Financial LiteracyIdram at Tech Week 2025Idram and Alipay+ Facilitate Cross-Border QR Payments in Armenia, Connecting Local Merchants with Global Digital Wallet Users"Business Process Optimization with AI" – a Course for the Senior Management of AraratBankA Protected Ecosystem thanks to Advanced Technology: Ucom and FPWC Join Forces DIALOG Organization - Partner of the “Born in Artsakh” ProgramMoody's upgrades Converse Bank's ratingsAraratBank participated in the WEPs regional experience-sharing workshopIDBank issues the 3rd, 4th and 5th tranches of bonds of 2025AraratBank: Special Rate for SWIFT Transfers up to EUR 20,000 IDBank Opens a New Branch at Homplex MallUcom Launches 5G Network in Abovyan and EjmiatsinCustomer Appreciation Day at IDBankAraratBank Joins BAFT AssociationOver AMD 12 Billion Provided by AraratBank in 2024 to Support the MSME SectorUcom’s General Director Joined the International CirculUP! Forum to Foster Circular Innovation in ArmeniaIDBank Representative Joins the Editorial Board of Trade Finance Global