Ինչպես պատրաստել կլոր գաթա
LIFEEntertrain.1in.am-ը գրում է.
Բաղադրությունը`
- Ալյուր 2 թեյի բաժակ
- Կարագ 175 գրամ
- Ձու 2 հատ
- Մածուն 0.5 թեյի բաժակ
- Սոդա 0.5 թեյի գդալ
- Աղ մի պտղունց
- Շաքարավազ 0.5 թեյի բաժակ
- Վանիլ
Պատրաստման եղանակը`
Ալյուրը մաղել թասի մեջ կամ սեղանին, աղ և սոդա ավելացնել, 100 գ հալեցրած կարագ լցնել, խառնել ավելացնել 1 ձվի և մածնի խառնուրդը, խմոր շաղել, ապա 5 րոպե կամ գրտնակով ծեծել, կամ սեղանին խփել, խմորը ծածկել, թողնել 20 րոպե հանգստանա:
Խորիզը պատրաստելու համար՝ խառնել թեթևակի բոված ալյուրը, շաքարավազը, փափուկ կարագն ու վանիլինը, հավասար փշուր ստանալ:
Յուղաթղթի կտորի վրա խմորը ձեռքերով տափակացնել, խորիզ դնել, խմորի եզրերը հավաքել, ամրացնել, ավելորդ խմորը կտրել, գաթան տափակացնել այնքան, որ 1.5 սմ բարձրություն ունենա, երեսին պատառաքաղով նախշեր գծել, հարած ձու քսել, ծածկել:
Գաթան յուղաթղթով տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ, եփել 200 աստիճան ջերմությամբ ջեռոցում՝ մինչև երեսը կարմրի:

1
Unibank Completed the Placement of Its Third Issuance of Perpetual Bonds
2
Free Style issues Armenia’s first corporate bonds in the fashion retail sector, placed by Cube Inves...
3
The results of the second Junius financial literacy competition have been summarized
4
From idea to implementation: Ameriabank Presents the Programs Implemented under My Ameria, My Armen...
5
Scholarship for 100 Artsakh Students as Part of IDBank’s “Side by Side” Program



