Պատրաստում ենք վրացական խաչապուրի
ԼԱՅՖԱնհրաժեշտ է`
- Խմորի համար`
- 700 գր ալյուր
- 500 գր սովորական յոգուրտ
- 2 հավկիթ
- 50 գր կարագ
- 1 թեյի գդալ աղ
- 2 թեյի գդալ սոդա
- Միջուկի համար`
- 450 գր քերած մոցարելլա
- 450 գր ֆետա պանիր
- 1 հավկիթ
Պատրաստման եղանակը`
Խմոր`
Մեծ ամանի մեջ խառնեք յոգուրտը, հավկիթները, կարագն ու աղը: Սկսեք կամաց-կամաց ավելացնել ալյուրը` խառնելով ձեռքերով: Խմորը պետք է լինի փափուկ և առաձգական, ուստի ավելացրեք այնքան, որքան անհրաժեշտ է: Ավելացրեք սոդա:

Ալյուր ցանած տախտակի վրա հունցեք խմորը 5-10 րոպեի ընթացքում: Վերադարձրեք խմորն ամանի մեջ, հերմետիկ փակեք կափարիչով կամ այլ ծածկով և դրեք սառնարան 20 րոպեով:
Միջուկ`
Միջուկի համար խառնեք պանրի երկու տեսակներն ու հավկիթը, մինչև ստացվի միասեռ զանգված: Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 220 աստիճան: Խմորն ու միջուկը բաժանեք 6 հավասար մասերի: Ձեռքերով տարածեք խմորը և 20 սմ տրամագծով բլիթ պատրաստեք: Տեղադրեք միջուկը և ամուր փակեք բլիթը (կալցոնեի տեսքով): Թխեք 10-15 րոպե: Մատուցեք տաք վիճակում:

1
Տոնածառի նորաձև գույները 2026-ին․ ո՞ր երանգներն են լինելու տարվա հիթը
2
Դաժան uպանություն Աբովյան քաղաքում․ ի՞նչ է եղել. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
3
Աբովյան քաղաքում 24 տարեկան տղային սպանողներին չեն գտել. կալանքի դիմում
4
Նոր մանրամասներ՝ Հանրապետությունը ցնցած, Աբովյան քաղաքում՝ մարդաշատ վայրում, տեղի ունեցած միջադեպից
...
5
Կենդանակերպի երեք նշաններ, որոնք կհարստանան 2026 թվականին



