Ինչպես ճիշտ ընտրել մրգերն ու բանջարեղենը
ԼԱՅՖԳաղտնիք չէ, որ ժամանակակից գյուղատնտեսության մեջ մրգեր և բանջարեղեն աճեցնելու համար օգտագործվում են բազմազան պարարտանյութեր և քիմիական նյութեր: Արդյունքում խնձորը կարող է շատ ախորժալի տեսք ունենալ, սակայն այն կծելուց հետո դուք ուղղակի կզզվեք դրանից:
Ուրեմն, ինչպե՞ս ընտրենք ամենահամեղ և բնական մթերքները:
Մենք ձեզ կօգնենք ճիշտ ընտրություն կատարել և գտնել ամենահամեղ և բարձրորակ մրգերն ու բանջարեղենը:
-
Ծիրան
Տեսքը պետք է լինի միագույն, առանց նշանների և վնասվածքների: Փոքր ինչ կարմիր կամ դեղին երանգները չեն խանգարում:
Հիշե՛ք՝ ծիրանի մակերեսը պետք է ամբողջովին չոր լինի: Մաշկը չպետք է սեղմելուց փոխի իր ձևը:
-
Սմբուկ
Պետք է փայլուն և մուգ մանուշակագույն լինի: Այն չպետք է ճաքեր և մուգ կամ բաց գույնի նշաններ ունենա: Ցողունը պետք է կանաչ լինի:
Ընտրեք ավելի առաձգական, հարթ, միջին չափի և համեմատաբար ծանր սմբուկները:
-
Ձմերուկ
Գծերը պետք է շատ հստակորեն առանձնացված լինեն, արմատը պետք է դեղնավուն և չոր լինի: Մակերեսի վրա չպետք է լինի ոչ մի ճաք, քերծվածք կամ անհարթություն:
Ընտրեք միջին չափի, պինդ և ծանր ձմերուկներ: Հասած ձմերուկը սեղմելու դեպքում ճաքում է:
-
Սեխ
Սեխը պետք է կոպիտ և ծանր լինի և նուրբ բույր ունենա:
Հասած սեխին խփելիս խուլ ձայն է լսվում:
-
Նուռ
Նուռը պետք է կարմիր և փայլուն լինի՝ թեթև դեղին երանգով: Կեղևը չպետք է շատ չոր լինի: Այն պետք է չոր լինի և ոչ մի հոտ չունենա: -
Կարտոֆիլ
Հարթ ուղիղ կեղև: Այն չպետք է շատ ճեղքեր, անցքեր կամ նշաններ ունենա: Ինչպես նաև այն չպետք է կանաչավուն երանգ ունենա: Միշտ ընտրեք միջին չափի, պինդ կարտոֆիլներ: -
Սալոր
Այն պետք է հարթ և միագույն լինի՝ առանց մուգ գույնի նշանների: Մաշկի վրայի թեթև խավը խոսում է այն մասին, որ միրգը նոր են քաղել:
-
Վարունգ
Վարունգը պետք է վառ կանաչ լինի և բարակ կեղև ունենա:
-
Լոլիկ
Լոլիկը պետք է վառ, փայլուն և բարակ մաշկ ունենա՝ առանց նշանների և կնճիռների: Այն պետք է հարուստ և հաճելի բույր ունենա: Հաստ մաշկը հուշում է, որ նրա մեջ շատ նիտրատներ կան:
-
Սունկ
Վերին հատվածը պետք է սպիտակ, հարթ լինի և թեթևակի փայլի: Հիշե՛ք՝ ամենալավ սունկերը լինում են առաձգական և պինդ, ինչպես նաև իրենց հատուկ բույր ունեն:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:



