Ինչպիսին է մեկ գավաթ սուրճը տարբեր երկրներում
ԼԱՅՖԱմեն առավոտ ողջ աշխարհում միլիոնավոր մարդիկ իրենց օրը սկսում են մեկ գավաթ սուրճով: Սակայն գրեթե բոլոր երկրները և մշակույթները ունեն սուրճ պատրաստելու իրենց յուրահատուկ ձևը: Մենք փոքրիկ ուսումնասիորություն ենք անց կացրել և ընտրել ենք հենց այն սուրճերը, որոնք իսկապես հիասքանչ են:
-
Ձվով սուրճ (Վիետնամ)
Հիմնական բաղադրիչներն են ձվի դեղնուց, խտացրած կաթ, շաքարավազ և տաք սուրճ:

-
Լապլանդական սուրճ (Ֆինլանդիա)
Մինչ սուրճը լցնելը ֆինլանդացիները իրենց տեղական արտադրության պանրից մի կտոր են քցում բաժակի մեջ:

-
Էսպրեսսո (Իտալիա)
Դասական բաղադրատոմսը ներառում է մի կտոր կիտրոն:

-
Լագրիմա (Արգենտինա)
Փրփրալի կաթի մեջ ավելացվում է ընդհամենը մի քանի կաթիլ սուրճ: Ավելի ճիշտ կլիներ սա անվանել «սուրճով կաթ» և ոչ թե «կաթով սուրճ»:

-
Բոնբոն սուրճ (Իսպանիա)
Սա նույն էսպրեսսոն է՝ համեմված խտացրած կաթով:

-
Համեմված սուրճ (Մարոկկո)
Մարոկկոյում սուրճը համեմում են մի քանի հետաքրքիր համեմունքներով՝ քնջութի սերմեր, սև պղպեղ և մշկընկույզ, որոնք սուրճի հատիկների հետ ստեղծում են անսովոր, հետաքրքիր և ուժեղ ըմպելիք:

-
Սուրճ թեյով (Հոնկոնգ)
Սուրճի և թեյի խառնուրդը հենց առաջին կումից կարող է շատ ուժեղ ազդեցություն ունենալ: Այն պատրաստվում է սև թեյի, պղպեղի, խտացրած կաթի և իհարկե սուրճի խառնուրդից:

-
Ֆրապպե (Հունաստան)
Սուրճից, պաղպաղակից, խտացրած կաթից և մի փոքր սառեցված ջրից պատրաստված հրաշք՝ ֆրապպե անունով:

-
Ֆարիսեյ (Գերմանիա)
Այս սուրճի տեսակը առաջին անգամ պատրաստել են գերմանացիները, որպեսզի ընտանեկան հավաքույթների ժամանակ թաքցնեն ալկոհոլի առկայությունը: Սուրճի և հարած սերուցքի խառնուրդի տակ կարելի է «թաքցնել» մի բաժին ռոմը:

-
Կաֆե Տուբա (Սենեգալ)
Այս սուրճին ավելացնում են գվինեական պղպեղ:
-
Սուրճ սխտորով և մեղրով (Թուրքիա)

-
Սուրճ նարինջով (Ջամայկա)
Բացի նարինջը ջամայկացիները սուրճին նաև մի փոքր ռոմ են ավելացնում:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:



