Դարչինով թխվածքաբլիթ . բաղադրատոմս
ԼԱՅՖԲաղադրիչներ
ալյուր – 3 բաժակ
աղ – 1/4 թ/գդ
շաքարավազ – 3 բաժակ
փխրեցուցիչ – 10գր
դարչին – 2ճ/գդ
ձու – 2 հատ
կարագ – 200գր
Պատրաստման եղանակ
- Հարում ենք կարագը, 1,5 բաժակ շաքարավազի հետ, ապա ավելացնում ենք ձուն և կրկին հարում:

- Ստացված զանգվածին ավելացնում ենք ալյուրը, փխրեցուցիչն ու աղը և հունցում փափուկ խմոր:
Պատրաստի խմորը տեղափոխում ենք սառնարան 1 ժամով:
- Առանձին ամանի մեջ խառնում ենք մնացած շաքարավազն ու դարչինը:
Հանում ենք խմորը սառնարանից, պատրաստում 3-4սմ-անոց գնդիկներ, թաթախում ենք այդ գնդիկները դարչնային զանգվածի մեջ և դնում պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա:
- Թխվածքաբլիթներով տապակը դնում ենք ջեռոցի մեջ և թխում 10 րոպե 200 աստիճանում:




