Ճապոնիայի ամենատարօրինակ ուտեստներով ռեստորանը
ԼԱՅՖԲոլորս էլ գիտենք, որ Ճապոնիան հայտնի է իր համեղ ծովային ուտեստներով: Սակայն Տոկիոյում կա մի ռեստորան, որը տարբերվում է մնացած բոլոր ռեստորաններից, քանի որ այստեղ ուտեստներն ավելի քան տարօրինակ են: Օրինակ դուք այստեղ կարող եք համտեսել փափկեցված խեցիով կրիա կամ օձի լիկյոր:
Այնուամենայնիվ համացանցում այս ռեստորանի ամենահայտնի ուտեստը դարձել է գորտ-ցուլի սաշիմին: Այդ ուտեստը պատրաստում են այսպես. կտրում են գորտի գլուխը, մաշկազատում, հեռացնում ներքին օրգանները և մատուցում սոյայի սոուսով, սառույցով և կիտրոնով: Չնայած գորտն արդեն սպանված է լինում, բայց դեռ մատուցված վիճակում այն շարժվում է՝ մկանների կծկումների պատճառով:
Բնականաբար այս ուտեստը զզվանք և սարսափ է առաջացրել բազմաթիվ զբոսաշրջիկների մոտ:
Համացանցում կա նաև այդ ուտեստը պատրաստելու տեսանյութը: Նյարդերից թույլ մարդկանց խորհուրդ չի տրվում դիտել այն:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը։



