Կենցաղային խորհուրդներ, որ ձեզ հաստատ պետք կգան
ԼԱՅՖ-
(2) Հեշտությամբ բացեք կոկոսը 10-15 րոպե ջեռոցում պահելուց հետո:
Ջեռոցի ջերմաստիճանը պետք է լինի 200˚C:
-
(3)Կտրված սոխն ավելի թարմ կմնա եթե դրա մակերեսին կարագ քսեք:
Կարագը մակերեսին տարածելուց հետո դրեք սառնարանի մեջ, և սոխն ավելի թարմ կմնա:
-
(4)Թարմ պահեք բանանները պոլիէթիլենային փաթեթներով:
Ուղղակի հեռացրեք բանանը իր ճյուղից, և դրա ծայրը փաթաթեք պոլիէթիլենային փաթաթանով:
-
(5) Պլաստմասե ափսեի վրա երկու անցք բացեք և ձեր հարիչի կափարիչը պատրաստ է:
Այս կափարիչի շնորհիվ հարիչով աշխատելիս ձեր խոհանոցն ավելի մաքուր կմնա:
-
(6)Եթե ճաշի մեջ աղ շատ եք ավելացրել, ուրեմն անջատեք գազօջախը և մի փոքր սմբուկ կամ կարտոֆիլ ավելացրեք:

-
(7)Հազարը և սպանախը տեղադրեք փակ տարրայի մեջ, դրանք ծածկեք թղթե անձեռոցիկներով և վերջիններս կքաշեն խոնավությունը:
Այս մեթոդի շնորհիվ հազարը և սպանախը երկու անգամ ավելի երկար կպահպանվեն:
-
(8) Եթե դուք հազար եք գնել, որի ցողունները բաժանված են, ուրեմն տեղադրեք դրանք ջրով տարայի մեջ, իսկ մնացած հատվածը ծածկեք պոլիէթիլենային տոպրակով:

-
(9) Եթե ցանկաում եք մանրացնել շոկոլադի սալիկը, կարող եք դրա համար օգտագործել կարտոֆիլ կլպելու սարքը:

-
(12) Ձուն գցեք ջրի մեջ և կհասկանաք, թե արդյոք այն թարմ է թե ոչ:
Եթե այն մնում է տարրայի հատակին՝ մի կողմի վրա, ուրեմն այն թարմ է: Իսկ եթե այն կանգնում է ծայրի վրա, ուրեմն այն ավելի հին է: Սակայն եթե այն լողում է ջրի մակերեսին, ուրեմն ուղղակի դեն նետեք այդ ձուն:
-
(13) Պահպանեք սունկի համը՝ այն խոնավ թղթե անձեռոցիկով մաքրելով կամ փափուկ խոզանակով:
Հոսող ջրի տակ մի լվացեք սունկ, քանի որ ջուրը կարող է ներս անցնել սունկի ծակոտիներով, և սունկը կարող է կորցնել իր համը:
-
(14)Քացախով մաքրեք ձեր թավաների և կաթսաների վրայի յուղը:
Թավայի կամ կաթսայի մեջ ջուր լցրեք, ապա վրայից մի փոքր քացախ ավելացրեք: Եռացրեք այդ ջուրը թավայի կամ կաթսայի մեջ, ապա անջատեք գազօջախը՝ թողնելով, որ ջուրը հովանա: Դրանից հետո կարող եք սովորական սպունգով և ափսե լվանալու հեղուկով հեշտությամբ մաքրել կաթսան:
-
(17) Սոխը կտրատելուց առաջ դանակի վրա մի փոքր լայմի հյութ քսեք և դուք չեք արտասվի սոխը կտրատելու ժամանակ:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը։



