Պատրաստում ենք իսկական թռչնի կաթ
ԼԱՅՖLadynews.am-ը գրում է.
Անցյալ դարի 60-80-ական թվականներին «Թռչնի կաթ» տորթը մեծ համարում ուներ և ցանկալի էր յուրաքանչյուր ընտանիքում։ Որպեսզի գնեիր «Թռչնի կաթ», հարկավոր էր ժամերով հերթ կանգնել, իսկ բաղադրատոմսը գաղտնի էր պահվում։
Ներկայացնում ենք այդքան բաղձալի «Թռչնի կաթի» բաղադրատոմսը․
Տորթի պատրաստման համար ձեզ անհրաժեշտ են․
- 2 փաթեթ ժելատին 8 գր
- 1 բաժակ կաթ
- 1 բաժակ շաքարավազ
- 450 գր թթվասեր
- 450 գր սառեցված խփած սերուցք
- բուսական յուղ։
Վերնիճի համար անհրաժեշտ են․
- 5 ճաշի գդալ կակաոյի-փոշի
- 5 ճաշի գդալ շաքարավազ
- 1 փաթեթ ժելատին
- 5 ճաշի գդալ կաթ
- 1 բաժակ սառը ջուր։
Պատրաստման եղանակը․

Փոքր կաթսայի մեջ խառնեք 2 փաթեթ ժելատին մեկ բաժակ կաթի հետ:
Դրեք այն միջին կրակի վրա և խառնեք, երբ կաթից արդեն գոլորշի դուրս գա, հանեք կրակից, մի եռացրեք: Դրեք մի կողմ, որ սառի:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ



