Օրվա բաղադրատոմս. Ելակով տորթ՝ նուրբ կրեմով
ԼԱՅՖԼife.panorama.am-ը գրում է.
Բաղադրամասեր՝
4 հատ ձու
Շաքարի փոշի՝ 1 բաժակ խմորի համար, 7 ճաշի գդլ՝ կրեմի
1 բաժակ ալյուր
Վանիլին
Քացախի մեջ բացած սոդա
400 գրամ կաթնաշոռ
330 մլ սերուցք
20 գրամ ժելատին
150 մլ ջուր
Ելակ
60 գրամ կարագ
4 ճաշի գդալ թթվասեր
6 ճաշի գդալ շաքարավազ
1 ճաշի գդալ կակաոյ փոշի
Նարնջի քերած կեղև
Պատրաստման եղանակ՝
Ձուն հարել շաքարի փոշու հետ։

Ավելացնել ալյուր և վանիլին, նարնջի կեղևը, քացախի մեջ բացած սոդան, լավ հարել։

Խմորը բաժանել 2 մասի, թխել ջեռոցում 200 աստիճանով։

Կաթնաշոռը բլենդերով հարել, ավելացնել սերուցքն ու շաքարի փոշին։ Հարել։
Ժելատինը սառը ջրով բացել։ Ավելացնել կրեմին։

Ավելացնել ելակներն ու խառնել։

Խմորի առաջին շերտի վրա լցնել ելակով կրեմը, դնել 2-րդ շերտը՝ կրկին կրեմ։


Դնել սառնարան 2 ժամ։
Կարագը, թթվասերը, շաքարավազն ու կակաոյի փոշին միախառնել, դնել կրակին՝ մինչ դառնա համասեռ։

Հանել սառնարանից տորթը, վերին շերտին լցնել շոկոլադե զանգվածը, զարդարել քերած շոկոլադով ու ելակով։






