Սխտոր, խնձորի քացախ և մեղր. այս համադրությունը բուժում է բազմաթիվ հիվանդություններ
ԼԱՅՖLife.panorama.am-ը գրում է.
Մեղրի, սխտորի և խնձորի քացախի խառնուրդի օգտակար հատկությունները բժշկության կողմից արդեն բազմիցս ապացուցվել են։
Սխտորի մեջ պարունակվում է մեծ քանակությամբ ալլիցին, հզոր հակաօքսիդանտ, որը կանխարգելում է քաղցկեղը և դանդաղեցնում է ծերացումը։ Խնձորի քացախը լավացնում է մարսողությունը, այն օգտակար է շաքարախտի և ճարպակալման ժամանակ։ Մեղրի մեջ պարունակվում են ֆերմենտներ, նաև վիտամիններ և հանքային նյութեր։
Միայն պատկերացրեք՝ ինչի է ընդունակ այս երեք մբաղադրիչի խառնուրդը։ Նշենք նաև, որ այս խառնուրդը նվազեցնում է նաև խոլեստերինը և արյան ճնշումը։
Հյութը պետք է խմել առավոտյան, սոված փորին։
Պատրաստման համար անհրաժեշտ է.
Սխտորի 10 հատիկ
1 բաժակ խնձորի քացախ
Մեկ բաժակ չզտված մեղր
Պատրաստման եղանակը.
Լցրեք բոլոր բաղադրիչները բլենդերի մեջ և խառնեք 60-90 վայրկյանների ընթացքում։ Այնուհետև լցրեք ապակյա տարայի մեջ և դրեքսառնարանում։
Օգտագործման եղնակը.
Առավոտյան սոված փորին խմեք այս հյութից երկու ճաշի գդակ։ Եթե համը ձեզ դուր չի գալիս, ապա կարող եք խառնել ջրի կամ ձեր սիրելի հյութի հետ։ Այս հյութը պետք է օգտագործեք 5 օրվա ընթացքում, ինչից հետո պատրաստեք նորը։



