Օրվա բաղադրատոմս. Ելակով ու սերուցքով տորթ
ԼԱՅՖԲաղադրամասեր՝
6 հատ ձու՝ 4-ը խմորի, 2-ը՝ կրեմի
100 գրամ սերուցքային կարագ
6 ճաշի գդալ ալյուր՝ 4-ը խմոր, 2-ը կրեմ
1 ճաշի գդալ կրախմալ
4 թեյի գդալ վանիլային շաքարավազ՝ խմոր 2, կրեմ 1, սերուցք 1
6 ճաշի գդալ շաքարավազ՝ 4 խմոր, 2 կրեմ
300 մլ կաթ
200 մլ սերուցք
4 ճաշի գդալ շաքարի փոշի՝ 2 ճ. գ. ելակի մուսի, 2-ը՝ սերուցքի
300 գրամ ելակ
3 ճաշի գդալ նուշ
Պատրաստման եղանակ՝
4 սպիտակուցը հարել, 4 դեղնուցը 4 թեյի գդալ շաքարավզի հետ հարել, ավելացնել 2 թեյի գդալ վանիլային շաքարավզը, կարագը, հարել։
Ավելացնել ալյուր, կրախմալ, միախառնել դեղնուցի ու սպիտակուցի զանգվածը։
Թխել ջեռոցում։

Մինչ խմորը թխվի, զբաղվեք կրեմով։ 2 ձուն, 2 ճաշի գդալ կաթը, 2 ճաշի գդլ ալյուրը միախառնել։ Ավելացնել մնացած կաթը, շաքարավազը, վանիլային շաքարավազը, դնել կրակին, մինչ խտանա։

Ելակը 2 ճաշի գդալ շաքարի փոշու հետ հարել բլենդերով։


Խմորը բաժանել 2 մասի։

Քսել ելակի մուսը, կրեմը։


Սերուցքը շաքարավազի ու վանիլային շաքարի հետ հարել, քսել կրեմի վրա։ Դնել 2րդ շերտը, քսել կրեմը, զարդարել ելակով։





