Տորթ Բեզե՝ պնդուկով
ԼԱՅՖԲաղադրությունը՝
5 ձվի դեղնուց
1 բաժակ շաքարավազ
2/3 բոված ջարդված պնդուկ
Կրեմը՝
1.1/2 բաժակ սերուցք
2. 1 ճ/գդալ շաքարավազ
3. 1 ճ/գդալ պնդուկի կամ ուրիշ որևէ լիկյոր
4. 300գ շոկոլադ
5. 1 բաժակ ջարդված պնդուկ:
Պատրաստման ձևը՝
Առանձնացնել սպիտակուցը դեղնուցից
Սպիտակուցները հարել 1թ/գդալ լիմոնաթթվի կամ մի պտղունց աղի հետ(կամ կարող եք առանց դրանց) այնքան,մինչև փրփրի:
Շաքարավազը 1 գդալ լցնել,հարել մինչև լուծվի.հետո հաջորդ գդալը և այդպես մինչև վերջ:
Երբ զանգվածն ընդունի փայլուն սպիտակ տեսք և կայուն գագաթներ.ավելացնել ջարդված պնդուկը
Լավ խառնել
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 95 C աստիճան:Թավայի մեջ պերգամենտը և վրան նկարել 4 ուղղանկյուն՝յուրաքանչյուրը 10x20 չափսերով :Թավան և պերգամենտը յուղել,որ բեզեն չկպչի
Բեզեի զանգվածը լցնել ուղղանկյունների վրա,հավասարեցնել:
Թխել մինչև չորանա,մոտավորապես 1,5-2 ժամ:
Պատրաստի բեզեն պետք է հեշտությամբ պոկվի թղթից
Կրեմը՝ սերուցքը հարել շաքարավազի հետ մինչև ստացվի կայուն գագաթներ և ավելացնել լիկյորը ( կարելի է ավելացնել կես բաժակ ջարդված պնդուկ)
Հավաքումը՝շոկոլադը հալեցնել,քսել հովացած բեզեի վրա՝ վերևից
Մի քանի րոպե դնել սառնարանի մեջ
1
Կենդանակերպի 3 նշան, ովքեր 2026 թվականին կգտնեն իրենց երկրորդ կեսին
2
Ջուր հավաքեք․ ջուր չի լինելու
3
«Կամազ»-ը վրաերթի է ենթարկել 13-ամյա աղջկա. նա տեղում մահացել է
4
Ավտովթար՝ Արագածոտնի մարզում․ մեքենան գլխիվայր հայտնվել է դաշտում․ բժիշկները պայքարում են վարորդի կյ...
5
Նոյեմբերի 25-ին և 26-ին ջուր չի լինելու․ հասցեներ



