Լիկյոր “Բեյլիս”
ԼԱՅՖՄատուցվում է
1 ժամ անց
Նախն. ժամանակ
5 րոպե
Պատրաստման ժամանակ
15 րոպե :
Բաղադրիչներ
վիսկի - 0,5լ (կարելի է փոխարինել օղիով)
խտացրած կաթ - 1 բանկա
ձվի դեղնուց - 4 հատ
սուրճ լուծվող - 1ճ/գդ
վանիլին - 1/2թ/գդ
սերուցք մինչև 20% յուղայնությամբ - 400մլ
Պատրաստման եղանակ
Խտացրած կաթը բանկայով տեղադրում ենք եռացող ջրի մեջ և եփում 20-30 րոպե: Այս գործողությունը, իհարկե, լիկյորի համը չի փոխում, սակայն տալիս է նրան ավելի մուգ երանգ, որն ավելի մոտ է օրիգինալին: Ամանի մեջ ենք լցնում խտացրած կաթը, վանիլինը և սկսում հարել: Ավելացնում ենք նաև լուծվող սուրճը, հարում:
Լցնում ենք սերուցքը և շարունակում հարելը: Եթե սուրճը ամբողջովին չի լուծվում, ապա անհանգստանալու կարիք չկա. վիսկին ավելացնելուց հետո այն շատ արագ լուծվում է:
Ավելացնում ենք վիսկին և մի փոքր էլ հարում մինչև միատարր հարթ հեղուկի առաջացումը:
Եվ ահա լիկյորը պատրաստ է համտեսելուն :)
Արդյունքում ստանում ենք մոտ 1,2լ շատ համեղ իռլանդական լիկյոր Բեյլիս, որն օրիգինալ տարբերակից գրեթե չի տարբերվում, իսկ գնային տեսանկյունից մի քանի անգամ առավել ձեռնտու է :)



