Շոկոլադե տորթ “Պելե”
ԼԱՅՖԲիսկվիթի համար
կակաո 100գր
շաքարավազ 3 բաժակ
ձու 5 հատ
կարագ 180գր
վանիլին 1թ/գդ
սոդա 1,5թ/գդ
քացախ 1ճ/գդ
ալյուր 3 բաժակ
կեֆիր 700մլ
ցանկացած մրգային լիկյոր կամ օշարակ՝ ըստ ճաշակի.
Կրեմի համար՝ կարագ 250գր եփած խտացրած կաթ 2 բանկա.
Lավ խառնել կակաոն և շաքարավազը, ավելացնել ձուն և խառնել մինչև զանգվածի միատարր դառնալը: Հալեցնել կարագը, թողնել թեթևակի հովանա և լցնել շոլոլադե զանգվածի վրա, խառնել: Ավելացնել վանիլինը, կեֆիրը (ծայրահեղ դեպքում կարելի է փոխարինել մածունով), 1ճ/գդ քացախի մեջ հանգեցրած սոդան և խառնել զանգվածը: Այնուհետև մաս առ մաս ավելացնել այուրը և խառնել մինչև միատարր զանգվածի առաջանալը: Պետք է ստացվի թթվասերի աստիճանի պինդ խմոր, ուստի ալյուրի քանակությունը կարելի է ավելացնել կամ պակասեցնել նշված չափից:
Ձևամանը (մոտ 20սմ տրամագծով) պատել բուսայուղով, ապա փռել պերգամենտային թուղթը և լցնել խմորի կեսը: Թխել ջեռոցում 35-45րոպե 180աստիճանում: Նույն կերպ թխել երկրորդ բիսկվիթը:



