15 ապացույց, որ կիտրոնն ամենաօգտակար բանն է կենցաղում. Ֆոտոշարք
ՖՈՏՈ
Blognews.am-ը գրում է.
Ունիվերսալ մաքրող միջոց ենք պատրաստում
1 կիտրոն մաքրել, վրան 150 մլ քացախ լցնել և թողնել գիշերը: Առավոտյան 150 մլ ջուր ավելացնել: Ստացված միջոցով կարելի է ցանկացած մակերևույթ մաքրել:
Մշակման տախտակն ենք մարքում
Պետք է կես կիտրոնն օգտագործել որպես սպունգ, իսկ աղը՝ որպես սկրաբ: Պրոցեդուրայից հետո տախտակը թողնել 10-15 րոպեով, հետո ևս մեկ անգամ կրկնել:
Փայլեցնում ենք սպիտակ իրերը
Որպեսզի սպիտակեղենը սպիտակափայլ լինի լվալուց առաջ այն պետք է կես ժամով կիտրոնի հյութի և սննդային սոդայի խառնուրդով թրջել:
Մանիկյուր ենք անում
Եղունգներն ամրացնել կօգնի կիտրոնի հյութի մի քանի կաթիլով լվացումը:
Հանում ենք պեպենները
Պեպեններն ամեն օր կիտրոնի հյութով սրբելու դեպքում դրանք կգունաթափվեն:
Լավացնում ենք մարսողությունը
Պարբերաբար քաղցած վիճակում կիտրոնի հյութով և մեղրով 1 բաժակ ջուր խմելու դեպքում կարելի լավացնել մարսողությունը, նաև ամրացնել իմունիտետն ընդհանուր առմամբ:
Գրագետ ձևով սեղան ենք պատրաստում
Եթե սեղանին մատուցվում են ուտեստներ, որոնք պետք է ձեռքերով ուտել, ապա դրվում են նաև կիտրոնի հյութով փոքր ամաններ ձեռքերը լվալու համար:
Թարմացնում ենք կենցաղային տեխնիկան
Սառնարանը կիտրոնի հյութով թրջված սպունգով մաքրելը երկար ժամանակով կազատի տհաճ հոտից:
Սածիլներ ենք աճեցնում
Կիտրոնի կեսերի մեջ, որոնց հյութը հանվել է, կարելի է սածիլներ աճեցնել:
Ազատվում ենք կոշիկի վատ հոտից
Գիշերը սպորտային կոշիկի մեջ կիտրոնի կեղև դնելու դեպքում դրանք կազատվեն տհաճ հոտից:
Մոմակալ ենք պատրաստում
Կես կիտրոնի, լայմի կամ նարինջի մեջ կարելի է հրաշալի մոմակալներ պատրաստել:
Մաքրում ենք չժանգոտվող կաթսաները
Կարելի է օգտագործել կիտրոնի կեղև և սննդային սոդա:
Մաքրում ենք հատապտուղների հետքերը
Հատապտուղներից գունավորված ձեռքերը կարելի է մաքրել կիտրոնի հյութով: Հագուստից ևս հատապտուղների հետքերը հանել դժվար չի լինի՝ նախ պետք է հագուստը լվալ սառը ջրով, հետո մի քանի րոպեով կիտրոնի հյութի մեջ թրջել:
Հեռացնում եք միջատներին
Մրջյուններին վախեցնելու համար բավարար է շեմքին և լուսամուտներին մի քիչ կիտրոնի հյութ լցնել:




















































