Բացահայտում ենք համեղ շոկոլադե տորթի պատրաստման գաղտնիքը
ԼԱՅՖՄեզ անհրաժեշտ է.
կարագ 125 գրամ
ալյուր 3 թեյի բաժակ
շաքարավազ 1 թեյի բաժակ
կակաո 1 ճաշի գդալ
սոդա 2 թեյի գդալ
աղ 1 թեյի գդալ
ձեթ 0.5 սուրճի բաժակ
քացախ 2 ճաշի գդալ
լուծվող սուրճ 1 ճաշի գդալ
վանիլ
Կրեմի համար.
կարագ 150 գրամ
շաքարավազ 1 թեյի բաժակ
կաթ 500 մլ
օսլա 2 ճաշի գդալ
կակաո 2 ճաշի գդալ
աղ
լուծվող սուրճ 1 ճաշի գդալ
վանիլ
Ալյուրը, շաքարավազը, կակաոն, աղը, վանիլինը խառնել և մաղով անցկացնել: Մեկ ուրիշ ամանի մեջ տաք ջուրը խառնել սուրճին, վանիլին ավելացնել և նաև բուսայուղ: Խառնուրդը միացնել ալյուրի զանգվածին, ավելացնել քացախով սոդան և փափկած կարագը: Ստացվում է թթվասերի թանձրության խմոր: Այն լցնել կաղապարի մեջ և դնել 180 աստիճանի ջեռոցը 40 -50 րոպեով: Կրեմի կաթը և շաքարավազը դնել կրակին: Միջին ուժգնության կրակի վրա խառնելով եռացնել: Օսլան կամ ալյուրը խառնել կակաոյին, վրան լցնել մնացած 200 գ սառը կաթը, խառնել այնքան, որ գնդիկներ չմնան: Երբ կաթը եռա, ավելացնել կակաոյով կաթնային խառնուրդը: Անընդհատ խառնելով եփել, մինչև թանձրանա: Թողնել, որ հովանա, մինչև այդ հարել կարագը: Հարելուն զուգընթաց քիչ-քիչ ավելացնել կաթնային եփված կրեմը: Խմորը կիսել հորիզոնական կտրվածքով, կրեմ քսել, դնել երկրորդ շերտը, տորթի կողքերն ու վերին մասը ևս կրեմապատել:
Աղբյուր՝ Հետաքրքիր և Հաճելի



