Ձուն խաշելու միակ ճիշտ եղանակը
ԼԱՅՖInchUzem.am-ը գրում է․
Եթե սիրում եք խաշված ձու ուտել նախաճաշին, ուրեմն հավանաբար Ձեզ անհանգստացնում է այն փաստը, որ դրանք այդքան էլ հեշտ չէ մաքրելը։
Հնարավոր է, որ դուք այն ավելացնում եք աղցանի մեջ։ Եթե չէ, իզուր։ Ձուն լրացուցիչ սպիտակուց ստանալու լավագույն միջոցն է։
Իսկ եթե այո, ապա Դուք գիտեք, որ ամենատհաճ բանը ձու պատրաստելու պրոցեսի մեջ, դրա մաքրումն է։ Այն փշրվում է մանր կտորների և հանելուց նաև հանում եք սպիտակուցի մասնիկներ։
Համացանցում շատ ինֆորմացիա կա, թե ինչպես հեշտացնել այս պրոցեսը։
Առաջին հերթին, Դուք պետք է ձվերը դնեք արդեն տաքացրած ջրի մեջ։ Երկար ժամանակ ես դրանք գցում էի դեռևս սառը ջրի մեջ, ինչպես կարտոֆիլը։ Բայց ինչպես ես վերջերս պարզեցի, ձուն պետք չէ այսպես պատրաստել։
Տաք սկիզբը Ձեզ հնարավորություն կտա առանց խնդիրների մաքրել այն։ Բացի այդ, այն հավասարաչափ կեփվի։
Այսպիսով, սպասեք մինչև ջուրը կեռա, իսկ հետո գցեք ձվերը։ Ես դրա համար կատուկ տարա եմ օգտագործում։
Հիմա, երբ արդեն ձվերը տարայի մեջ են, թուլացրեք կրակը, որպեսզի ջուրը շարունակի եռալ դանդաղ և թույլ կրակի վրա։
Ձուն պետք է եփվի 13 րոպե։
Երբ ձվերը կեփվեն, նրանք պետք է դնել սառույցով լի տարայի մեջ հինգ րոպեով։ Երբ կհանեք այնտեղից, հեշտությամբ կկարողանաք մաքրել դրանք։
Եփված և մաքրված ձվերը կարելի է պահել սառնարանում մինչև հինգ օր։










