40-անց մարդկանց համար 5 ամենաօգտակար մթերքները
ԼԱՅՖ40-ից հետո թե տղամարդկանց, թե կանանց օրգանիզմում պակասում են կարեւոր վիտամիններն ու նյութերը, ինչը տարբեր հիվանդությունների պատճառ է դառնում։

Ահա այս հինգ մթերքները 40 տարեկանից հետո պարտադր պետք է սննդակարգ ներառել, քաղցկեղի ռիսկի նվազեցման, անոթների երիտասարդացման եւ ոսկորների ամրապնդման համար։
Լոլիկ
Լոլիկը եւ հատկապես չերրի տեսակի լոլիկը, անչափ կարեւոր նյութ է պարունակում՝ լիկոպին, որը օրգանիզմը պաշտպանում է տարբեր հիվանդություններից, հատկապես՝ քաղցկեղից։

Կտավատի ձեթ
Այն մեծ քանակով օմեգա-3 եւ օմեգա-6 է պարունակում, որոնք երիտասարդացնում են բջիջները, նվազեցնում խոլեստերինի մակարդակն արյան մեջ։

Կաղամբ
Վիտամինների շտեմարան է։ Եթե շաբաթը գոնե 3 անգամ կաղամբ ուտեք, կբարելավեք տեսողությունը, իմունիտետն ու ոսկորները կամրապնդեք։

Կաթնաթթվային մթերքներ
Օգնում են նվազեցնել դիաբետի ռիսկը, մաշկը ձգում։

Պոպոք
Պաշտպանում է ուռուցքներից։ 40-ից հետո անհրաժեշտ է օրական 2-3 հատ պոպոք ուտել։

Պատրաստեց Past.am-ը:



