Ինչո՞ւ է տավարի միսը այդքան վտանգավոր
ԼԱՅՖՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Տավարի միսը շատերի սիրելի ուտեստն է, սակայն փորձագետները զգուշացնում են՝ այն կարող է առողջության համար վտանգ ներկայացնել, եթե պատրաստման կամ պահպանման կանոնները խախտվեն։
Մասնագետների խոսքով՝ տավարի մսում կարող են զարգանալ վտանգավոր բակտերիաներ՝ Salmonella, E. coli, Listeria, որոնք սննդային թունավորումների պատճառ են դառնում, հատկապես հում կամ ոչ լիարժեք թխված միսը սպառելիս։ Միաժամանակ, անպատշաճ պատրաստված միսը կարող է հանդիսանալ որոշ մակաբուծների՝ օրինակ, տրիխինելոզի, աղբյուր։
Քիմիական բաղադրիչների առումով՝ անասնաբուծության մեջ օգտագործված հակաբիոտիկների կամ հորմոնների մնացորդները նույնպես կարող են հայտնվել մսում, իսկ երկար պահված կամ սխալ պահպանված միսն ավելի վտանգավոր է՝ մակաբուծային և թոքսինային ռիսկի տեսանկյունից։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը։
Հետևեք մեզ՝ այստեղ
Բացի դա, կարմիր, յուղալի տավարի միսը չափից շատ սպառելու դեպքում կապվում է սրտանոթային հիվանդությունների և որոշ տեսակների քաղցկեղի ռիսկի բարձրացման հետ։
Անվտանգ օգտագործման խորհուրդներ՝
-
Միսը պատրաստել մինչև միջին ջերմաստիճան 70 °C և ավելի
-
Պահել սառնարանում կամ սառեցնել ճիշտ ջերմաստիճանում
-
Գնել միայն հուսալի և վերահսկվող աղբյուրներից
Այս պարզ կանոնները հետևելով՝ տավարի միսը կարող է մնալ օգտակար և անվտանգ սնունդ, առանց առողջական խնդիրների ռիսկի։



