Օգնեք ստամոքսին․ 10 մթերք, որոնք բարելավում են մարսողությունը (լուսանկարներ)
ԼԱՅՖ
Լավ մարսողության առաջին պայմանը այն է, որ ուտելիքները նորմալ ծամեք։
Երկրորդ պայմանը՝ ճիշտ ջուր խմեք, ուտելուց 20 րոպե առաջ մեկ բաժակ ջուր խմելը կօգնի հեշտ մարսել ուտելիքը։ Եվ վերջապես եթե հաճախ օգտագործեք այս 10 մթերքները, ձեր մարսողությունը կբարելավվի։
Քաղցր կարտոֆիլ
Քաղցր կարտոֆիլը հրաշալի մթերք է, բազմաթիվ սպիտակուցներ ու ածխաջրեր է պարունակում, որոնք լավ են յուրացվում օրգանիզմի կողմից։
Ոսպ
Ոսպը շատ երկաթ ու սպիտակուց է պարունակում, ինչպես նաեւ В1 վիտամին։ Այս մթերքը ճարպեր չի պարունակում եւ չափազանց հեշտ է յուրացվում օրգանիզմի կողմից։ Աղեստամոքսային համակարգի կողմից ամենահեշտ ընդունվող մթերքներից է։
Ավոկադո
Անչափ կարեւոր մթերք, որը վերականգնում է աղիների աշխատանքը, օգնում նյութափոխանակությանը։
Ցորենի թեփ
Ցորենի թեփը սպորտսմենների սննդակարգի անբաժանելի մասն է։ Ավելացնելով այն ապուրների մեջ՝ կբարելավեք ձեր մարսողությունը։
Սպանախ
Սպանախը անչափ օգտակար է վահանաձեւ գեղձի աշխատանքի, ստամոքսի ու աղիների համար։ Անչափ կարեւոր նյութեր է պարունակում։
Նուշ
Բջջանյութի մեծ քանակի շնորհիվ նուշը վերականգնում է մարսողությունը, աղիներում օգտակար բակտերիաների աճին նպաստում, ինչը շատ կարեւոր է դիսբակտերիոզ ունեցող մարդկանց համար։
Արքայանարինջ
Բացառիկ օգտակար մթերք է ստամոքսի ու մարսողության համար։ Այն հիանալի միջոց է աղիքային ցուպիկների, ստաֆիլակոկի դեմ։
Կտավատի սերմեր
Կտավատի սերմերը աղիների ու ստամոքսի առաջին օգնականն են։ Դրանք կարելի է աղալ ու ավելացնել ապուրներին, կարելի է եփել, թուրմը խմել։
Կանաչ թեյ
Կատեխին նյութը կանաչ թեյում բավականին շատ է։ Այս նյութը արագացնում է մարսողությունը, օգնում սննդի յուրացմանը։ Կանաչ թեյը կարելի է խմել ուտելուց 20 րոպե անց։
Յոգուրտ
Դրանում առկա օգտակար բակտերիաները բարելավում են մարսողությունը, այն լավ է երեկոյան՝ քնելուց առաջ։




















































