Տոնական բաղադրատոմս. Տորթ «Տոնածառ»
ՖՈՏՈ
Life.panorama.am-ը գրում է.
Բաղադրամասեր՝
55 գրամ ալյուր
20 գրամ կակաոյի փոշի
115 մլ ջուր
40 գրամ սերուցքային կարագ
Աղ
2 հատ ձու
120 գրամ շաքարի փոշի
Կիտրոնի հյութ
Պատրաստման եղանակ՝
Ջուրը եռացնել, ավելացնել աղ ու կարագ, երբ կարագը հալվի, վերցնել կրակից, ավելացնել ալյուր, կակաոն, լավ միախառնել, կրկին դնել կրակին։ Վերցնել կրակից, ավելացնել ձուն։
Թողնել զանգվածը սառի, լցնել խոհանոցային ասեղի մեջ, խոհանոցային թղթի վրա փաթիլներ անել՝ մեկը մեկից փոքր։
Թխել ջեռոցում 170 աստիճանով։
Շաքարի փոշուն ավելացնել կիտրոնահյութը։ Ստացված գլազուրը քսել փաթիլների մի կողմում։
Մոմի համար նախատեսված ամանի մեջ սկսել շարել փաթիլները՝ մեջտեղում տեղադրելով երկար փայտ, որի վրա հավաքվում է տոնածառը։
Զարդարել կոկոսի փաթիլներով։
Կարելի է պատրաստել նաև սպիտակ տոնածառ՝ կանաչ գունայութվ, որի դեպքում խմորի մեջ մի ավելացրեք կակաոն, իսկ գլազուրի մեջ ավելացրեք կանաչ գունանյութ։




















































