Հայտնի են ատամների գույնը փոխող մթերքները
ԼԱՅՖNewsarm.live-ը գրում է
Ատամների գույնի վրա ամենամեծ ազդեցությունն ունեն ամինաթթուներով և գունանյութերով մթերքները: Դրանք թվարկել է Բորովսկու անվան համալսարանի Ատամնաբուժական ինստիտուտի տնօրեն Իրինա Մակեևան: Այս մասին գրել է «Москва» գործակալությունը:
Մակեևայի համաձայն՝ խոսքը գնում է հապալասի, սև հաղարջի, մարինացված բազուկի, բալի, բալի հյութի, կարմիր գինու, ինչպես նաև ներկված գազավորված ըմպելիքների, շատ համեմունքների և սոուսների մասին:
Ատամնաբույժը նշել է, որ ատամների գույնը կարող է փոխվել թեյի և սուրճի մշտական օգտագործման պատճառով: Թեյն ավելի ուժեղ է ներկում ատամները: Մասնագետը նշել է, որ այդ ըմպելիքներից յուրաքանչյուրի օգտագործումից հետո պետք է ողողել բերանը կամ հատուկ ատամի փրփուր կիրառել:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Ամիրաղյանը
1
Նոր արշավ Խնայողության օրվան ընդառաջ․ IDBank
2
Հայտնաբերվել է հինգ տարեկան աղջկա դիակ․ մայրը գլխավոր կասկածյալն է
3
Ավտոբուսի վարորդը թոշակառու կնոջը «դուրս է շպրտել» ՝ հրաժարվելով նրան անվճար տեղափոխել. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
4
Վթար է. նոյեմբերի 5-ին, 6-ին, 7-ին ջուր չի լինելու
5
Մաhացել է երգչուհի Էմմա Պետրոսյանի մայրը



