Օգտակար համարվող սննդամթերքի տեսակներ, որոնք իրականում կարող են վնասակար լինել
ԼԱՅՖԲազմամյա հետազոտության արդյունքում մասնագետները եկել են այն եզրահանգման, որ կան օգտակար համարվող սննդամթերքի տեսակներ, որոնց արդյունավետությունն իրականում խիստ չափազանցված է:
Գիտնականները խորհուրդ են տալիս առաջին հերթին հրաժարվել յուղազրկված մթերքից, որն իրականում ավելի առողջարար չէ, քան ճարպերով հարուստ մթերքը: Վնասակար ճարպերից իհարկե հնարավոր չէ լիովին խուսափել, սակայն կարելի է պարզապես հարստացնել սննդակարգը ավելի շատ մրգերով ու բանջարեղենով:
Խորհուրդ չի տրվում օգտագործել նաև արագ պատրաստման վարսակի փաթիլները, քանի որ դրանք հարուստ են շաքարով ու սոյայի յուղով: Բացի այդ, վնասակար է նաև սառեցված ձուկը, որը պարունակում է առողջության համար վտանգավոր նատրիումի եռպոլիֆոսֆատ:
Շարունակությունն ՝ այստեղ




















































