Բաղադրիչներ
Ալյուր 300 գ
Շաքարավազ 230 գ
Կարագ 230 գ
Ձու 3 հատ
Չամիչ 220-250 գ
Շաքարի փոշի 10 գ
Աղ 1 պտղունց
Փխրեցուցիչ 1 ճաշի գդալ
Վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Շաքարը, փափկացրած կարագը, աղը, փխրեցուցիչը և վանիլինը խառնել: Հարել աստիճանաբար ավելացնելով ձվերը, հարել այնքան, որ ստացվի համասեռ զանգված:
Չամիչը լավ լվանալ, խառնել մաղած ալյուրի հետ: Ալյուրի վրա ավելացնել ձվային զանգվածը և լավ խառնել:
Պատրաստի խմորը լցնել բուսայուղով պատված և ալյուր շաղ տված կաղապարների մեջ: Կաղապարները լցնել ծավալի երկու երրորդի չափով:
Կեքսերը թխել 15 – 20 րոպե 180—200 աստիճանի տակ: Սառեցնելուց հետո դուրս բերել կաղապարներից և վրան շաքարի փոշի շաղ տալ: Կարելի է թխել նաև մեկ մեծ կաղապարի մեջ, այնուհետև բաժանել մասերի:
Անուշ լինի