Ձվի օգտագործումը փաստացիորեն նվազեցնում է անառողջ մթերքների անբարենպաստ ազդեցությունը:
Մեկ ձուն պարունակում է
Կալորիաներ `77
Սպիտակուց `6 գ
Առողջ ճարպեր. 5 գ
Վիտամին B2, օրական նորմայի 15% -ը
Վիտամին B12, օրական նորմայի 9% -ը
Վիտամին B5, օրական նորմայի 7% -ը
Վիտամին A, օրական նորմայի 6% -ը
Selenium, օրական նորմայի 22%-ը
Ֆոսֆոր, օրական նորմայի 9% -ը
Ֆոլաթթու, օրական նորմայի 5% -ը
Նաև կալցիում, ցինկ, վիտամին K, E, D եւ B6