Տեսողական օրգանների հիվանդություններ: Մասնագետների կարծիքով գազարը պետք է առկա լինի այն մարդկանց սննդակարգում, ովքեր բախվում են այնպիսի խնդիրների հետ ինչպիսիք են աչքի բարձր ճնշումը, կոնյուկտիվիտը բլեֆարիտները, կարճատեսությունը:
Ուժերի նվազում: Գազարի օգտագործման շնորհիվ ակտիվանում է օրգանիզմից խարամների դուրս բերումը և կարգավորվում է նյութափոխանակությունը: Դա հանում է հոգնածությունը, նյարդայնությունը:
Փորկապություն: Գազարը հանում է օրգանիզմում ածխաջրերի փոխանակությունը և օգնում է լավացնել մարսողությունը: Այն հատկապես օգտակար է թութքի և փորկապության դեպքում:
Բերանի խոռոչի բորբոքումներ: Մասնագետների խոսքերով, գազարի և գազարի հյութի օգտագործումը օգտակար է բերանի խոռոչի բորբոքումների դեպքում, ստոմատիտների, վերին շնչուղիների կատարի դեպքում:
Հիպերտենզիա: Գազարը օգնում է նվազեցնել զարկերակային ճնշման մակարդակը՝ կալիումի մեծ քանակության շնորհիվ: Այդ միներալը թուլացնում է անոթները , ուժեղացնում է արյան շրջանառությունը: Գազարի կանոնավոր օգտագործումը արդյունավետ կերպով նվազեցնում է խոլեստերինի պարունակությունը:
Երիկամների գործառույթի խանգարում: Գազարի հյութը օգտակար է երիկամների գործառույթների խանգարման դեպքում: Միզաքարային հիվանդությունների դեպքում հեռացնում է փոքրիկ քարերը և ավազը: