Միայն հղիները չեն, որ պետք է զգուշանան դարչինի չափից շատ օգատգործումից: Դարչինը պարունակում է մեծ քանակությամբ կումարին, և այդ նյութի մեծ կոնցենտրացիան կարող է հանգեցնել լյարդի աշխատանքի խանգարմանը, կարող է առաջացնել լյարդի ինֆեկցիա:
Դարչինը կարող է նաև քաղցկեղային գոյացությունների առաջացման պատճառ դառնալ: Կումարինի մեծ քանակությունը կարող է թոքերում ուռոցքների առաջացման պատճառ դառնալ:
Այնուամենայնիվ, որքան էլ հաճելի լինի այդ համեմունքի համը, այնուամենայնիվ առողջությունը չարժի վտանգել: