Համեղ սուրճի գաղտնիքը
ԼԱՅՖ
Past.am-ը գրում է.
Գիտնականները բացահայտել են, որ եթե աղալուց առաջ սուրճի հատիկները սառեցվեն, ապա ըմպելիքի համային որակները կլավանան: Սուրճի բոված հատիկները պարունակում են հազարավոր բուրումնավետ քիմիական միացություններ, և թե որքանով ենք մենք զգում այդ համն ու բույրն՝ ազդում է դրանց լուծազատումը:
Փորձի ընթացքում բրիտանացի գիտնականները սուրճն աղալուց առաջ սառեցրել են տարբեր ջերմաստիճաններում՝ մինչև -196°C: Հետազոտողները պարզել են, որ սուրճի հատիկները, որոնք ենթարկվել էին առավել ցածր ջերմաստիճանի, աղալու ժամանակ առաջացրել են ավելի մանր համասեռ մասնիկներ: Դրա շնորհիվ մեծացել է սուրճի վրա գոյացող թանձրուկի մակերեսը, ինչը նպաստել է բուրումնավետ միացությունների ավելի լավ լուծազատմանը, և սուրճը ստացվել է առավել համեղ և հաճելի:





















































1
Սոֆի Դևոյանն ամուսնու հետ նոր լուսանկար է հրապարակել
2
Ում էին երեկ ուզում սպանել Երևանում ․ հինգ ամիս առաջվա կրակոցն ու վենդետան
3
Ոստիկաններ, հետևողական եղեք, 3 երեխաներիս չվնասեն․ Աբովյանում կախված 2 եղբայրների նամակը․ մանրամասնե...
4
Ռուսների հերթական ծանր գիշերը. ի՞նչ է հայտնում ՊՆ-ն
5
Արցախի հարցը չի ավարտվել․ իրավական հիմքը մնում է նոյեմբերի 9-ի փաստաթուղթը