Համեղ սուրճի գաղտնիքը
ԼԱՅՖPast.am-ը գրում է.
Գիտնականները բացահայտել են, որ եթե աղալուց առաջ սուրճի հատիկները սառեցվեն, ապա ըմպելիքի համային որակները կլավանան: Սուրճի բոված հատիկները պարունակում են հազարավոր բուրումնավետ քիմիական միացություններ, և թե որքանով ենք մենք զգում այդ համն ու բույրն՝ ազդում է դրանց լուծազատումը:
Փորձի ընթացքում բրիտանացի գիտնականները սուրճն աղալուց առաջ սառեցրել են տարբեր ջերմաստիճաններում՝ մինչև -196°C: Հետազոտողները պարզել են, որ սուրճի հատիկները, որոնք ենթարկվել էին առավել ցածր ջերմաստիճանի, աղալու ժամանակ առաջացրել են ավելի մանր համասեռ մասնիկներ: Դրա շնորհիվ մեծացել է սուրճի վրա գոյացող թանձրուկի մակերեսը, ինչը նպաստել է բուրումնավետ միացությունների ավելի լավ լուծազատմանը, և սուրճը ստացվել է առավել համեղ և հաճելի:
1
Amio Era․ Ամիօ բանկի ներդրումը կրթական համակարգում
2
Հարյուրավոր հասցեներում ջուր չի լինի՝ դեկտեմբերի 22-ին, 23-ին, 24-ին և 25-ին
3
Զինծառայողներն ստանալու՞ են ամանորյա պարգևավճար
4
Ո՞վ կդառնա Ամենայն հայոց կաթողիկոսը․ ու՞մ է աջակցում Անկարան
5
Զինվորը, ով սպանել էր տղամարդուն և բռնաբարել նրա կնոջը, ինքնասպան է եղել կալանավայրում



