Սուրճի տեսակ, որն արգելվում է օգտագործել
ԼԱՅՖ
Past.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում սուրճի մի յուրահատուկ տեսակ, որն արգելվում է՝
Վերջերս բոլորը խոսում են սուրճի օգտակար հատկությունների մասին, իսկ գիտնականները բացահայտում ու հաստատում են այդ փաստը: Սակայն ամերիկացի մի խումբ գիտնականներ պարզել են, որ գոյություն ունի նաև այս ըմպելիքի վնասակար տեսակներ։
Պարզվում է՝ ամենաօգտակար սուրճի տեսակը թարմ աղացած սուրճն է, իսկ լուծվող սուրճերը՝ ամենավնասակարը։ Նշենք, որ լուծվող սուրճերից ամենավտանգավորները «3-ը 1-ում» սուրճերն են։
Ինչպես գիտենք, սուրճի մեջ ամենակարևոր բաղադրիչը կոֆեինն է, որն ամրապնդում է իմունային համակարգը, օգնում է սրտանոթային հիվանդությունների, Պարկինսոնի և Ալցհեյմերի հիվանդությունների դեպքում պայքարում ինչպես նաև կարգավորում է արյան ճնշումը։ Իսկ լուծվող սուրճում կոֆեին գրեթե գոյություն չունի։
Բացի այդ, գիտնականները հավաստիացնում են, որ այդքան լայն տարածում գտած «3-ը 1-ում» սուրճերի մեջ, բացի լուծվող սուրճից, պարունակվում է նաև չոր սերուցք և շաքարավազ, որոնք կարող են հանգեցնել օրգանիզմում որովայնախոռոչային տոքսիկ ճարպերի կուտակման։




















































