Ուտեստներ, որոնցից պետք է խուսափել շոգ ամռանը
ԼԱՅՖ
Սննդային թունավորումներն ամենից հաճախ տեղի են ունենում ամռանը: Պատճառը շոգն է և մթերքը պահպանելու կանոններին չհետևելը: Դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս ցանկացած մթերք սառնարանում 4 ժամից ավելի չպահել, նաև ներկայացնում են, թե ինչից պետք է խուսափել շոգ ամռանը:
Համբուրգերը E. coli բակտերիաների նախատիպերով վարակվելու ռիսկ է պարունակում, քանի որ համբուրգերի մեջ սովորաբար կիսաեփ միս են օգտագործում: Բայց եթե ուտեստի գայթակղությունը մեծ է, դրա ֆարշը կարելի է պատրաստել ինքնուրույն՝ նախապես ընտրելով թարմ միս:
Այն աղցանները, որոնց բաղադրության մեջ հում ձու կա և այն թեթև ուտեստները, որոնք պատրաստելիս պաղպաղակ են օգտագործում, ամռանն ուտել խորհուրդ չի տրվում, քանի որ Salmonella-ով վարակվելու ռիսկ կա:
Ցանկացած տիպի բանջարեղեն հարկավոր է լավ լվանալ հոսող ջրի տակ: Խոսուն օրինակ է 2006 թվականին ԱՄՆ-ում տեղի ունեցածը. այդ ժամանակ 190 մարդ վարակվել է սալմոնելոզով, որի «աղբյուրը» պոմիդորն էր:




















































