Լավաշով ռուլետ` ավանդականն ու նորարարականը մեկտեղ
ԼԱՅՖ
Բաղադրիչներ
- ծովախեցգետնի ձողիկներ - 200գր
- լավաշ - 1 հատ
- վարունգ - 1 հատ
- ձու - 2 հատ(խաշած)
- հազարի թերթեր - 5-6 հատ
- կետչուպ - ըստ ճաշակի
- մայոնեզ - 300գր
Պատրաստման եղանակ
- Փռում ենք լավաշը, վրան քսում մայոնեզ: Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել մի փոքր կետչուպ:
- Ապա դնում ենք նախապես լվացված և չորացված հազարի թերթիկները:
- Մաքրում ենք խաշած ձուն, կտրատում և ավելացնում հազարի թերթիկների վրա և պատում մայոնեզի նոր շերտով:
- Կտրատում ենք ձովախեցգետնի ձողիկները երկայնքով և դնում մայոնեզի շերտի վրա:
- Ապա կտրատում ենք վարունգը երկար շերտերով և ավելացնում ծովախեցգետնի ձողիկների վրա: Երբ բոլոր շերտերը դրված են, փաթաթում ենք լավաշը ռուլետի ձևով ինչքան հնարավոր է ձիգ:
- Դնում ենք սառնարան 15 րոպեով, որպեսզի բոլոր համերը խառնվեն, ապա հանում ենք և կտրատում օղակներով:
Այս համեղ բաղադրատոմսի ցանկացած բաղադրիչ կարելի է փոփոխել ըստ ճաշակի: Դե ինչ, բարի ախորժակ :





















































1
Ում էին երեկ ուզում սպանել Երևանում ․ հինգ ամիս առաջվա կրակոցն ու վենդետան
2
Սոֆի Դևոյանն ամուսնու հետ նոր լուսանկար է հրապարակել
3
Ոստիկաններ, հետևողական եղեք, 3 երեխաներիս չվնասեն․ Աբովյանում կախված 2 եղբայրների նամակը․ մանրամասնե...
4
Ավտովթար Վայոց Ձորի մարզում․ ընտանիքի 5 անդամներ, այդ թվում՝ երեխան, տեղափոխվել են հիվանդանոց
5
Ռուսների հերթական ծանր գիշերը. ի՞նչ է հայտնում ՊՆ-ն