Բալն ու կեռասը չափազանց օգտակար են
ԼԱՅՖ
Past.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում բալի ու կեռասի օգտակար հատկությունները.
Բալի ու կեռասի մեջ կան օգտակար նյութեր, որոնք օրգանիզմը պաշտպանում են բորբոքումներից:

Բալի ու կեռասի դրական ազդեցությունն օրգանիզմի վրա մասնագետները կապում են դրանցում վիտամին С-ի ու ռուտինի առատ պարունակության հետ՝ այդ նյութերի կոմբինացիան ամրապնդում է անոթների պատերը, նվազեցնելով անոթային խանգարումների, երակների լայնացման, տրոմբոֆլեբիտի, միոկարդի ինֆարկտի, ինսուլտի ու հիպերտոնիայի վտանգը:
Մասնագետների պնդմամբ բալն ու կեռասը նաեւ պաշտպանոմ են օրգանիզմը բարձր ռադիոակտիվ ֆոնից:

Այդ պտուղները պարունակում են մեծ քանակությաան հակաօքսիդանտներ (ռուտին, կատեխին, կվերցետին, ցիտրին, հեսպերիդին, էրիոդիկտիոլ, ցիանիդին, կարոտին) որոնք Р-վիտամինային ակտիվություն ունեն ու օգնում են օրգանիզմին պայքարելու ազատ ռադիկալների դեմ:
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս տարվա այս եղանակին շատ բալ ու կեռաս ուտել, եթե որեւէ հակացուցում չունեք:




















































