Կաղամբով կոտլետ
ԼԱՅՖ
Բաղադրությունը՝
Կաղամբ – 1 կգ
Սոխ – 1 հատ
Սպիտակաձավար – 100 գրամ
Ալյուր – 100 գրամ
Սխտոր – 2-3 պճեղ
Պաքսիմատ- 100 գրամ
Կանաչի՝ ըստ ճաշակի
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի:
Բուսական յուղ – 50 գրամ
Պատրաստման եղանակը՝
Կաղամբը բաժանել 4 հավասար մասերի, այն դնել կաթսայի մեջ վրան տաք ջուր լցնել, աղ անել և դնել կրակի վրա 8-10 րոպե: Ապա կաղաբը դնել քամիչի վրա:
Սոխը և սխտորը մաքրել և սոխը բաժանել 4 մասերի: Մսաղացով աղալ կաղամբը, սոխը և սխտորը: Կանաչին մանր կտրատել: Կաղամբով զանգվածի վրա լցնել աղ, պղպեղ և կանաչի, ապա սպիտակաձավար և խառնել:
Ապա ավելացնել ալյուր, այն լավ խառնել:
Այնուհետև լցնել պաքսիմատը և կաղամբից կոտլետներ պատրաստել, այն թաթախել պաքսիմատի մեջ:
Հարկավոր է այն տապակել թավայի մեջ՝ երկու կողմերով՝ 2-3 րոպե:
Բարի ախորժակ:





















































1
Ում էին երեկ ուզում սպանել Երևանում ․ հինգ ամիս առաջվա կրակոցն ու վենդետան
2
Սոֆի Դևոյանն ամուսնու հետ նոր լուսանկար է հրապարակել
3
Ոստիկաններ, հետևողական եղեք, 3 երեխաներիս չվնասեն․ Աբովյանում կախված 2 եղբայրների նամակը․ մանրամասնե...
4
Ավտովթար Վայոց Ձորի մարզում․ ընտանիքի 5 անդամներ, այդ թվում՝ երեխան, տեղափոխվել են հիվանդանոց
5
Ռուսների հերթական ծանր գիշերը. ի՞նչ է հայտնում ՊՆ-ն