Ճակնդեղը պայքարում է բազմաթիվ հիվանդությունների դեմ
ԼԱՅՖ
Ճակնդեղը շատ օգտակար բանջարեղեն է, որը կարելի է օգտագործել ոչ միայն սննդի մեջ, այլ նաև ինքնազգացողությունը բարելավելու համար:
Ճակնդեղի թարմ քամած հյութն օգտագործվում է ռինիտի (насморк) ժամանակ: Անհրաժեշտ է օրական 3 անգամ քթանցքների մեջ կաթեցնել 2-3 կաթիլ ճակնդեղի հյութ:
Արյան գերճնշման դեպքում խորհուրդ է տրվում խառնել ճակնդեղի թարմ քամած հյութն ու մեղրը (հավասար չափաբաժիններով) և ընդունել օրական 3-4 անգամ ½-ական բաժակ:
Վերքերի արագ ապաքինման համար կարելի է վերքի վրա դնել քերած ճակնդեղ, վրայից դնել ճակնդեղի տերև և վիրակապել: Վիրակապն անհրաժեշտ է փոխել չորանալուն պես:





















































1
Ավտովթար Վայոց Ձորի մարզում․ ընտանիքի 5 անդամներ, այդ թվում՝ երեխան, տեղափոխվել են հիվանդանոց
2
Ում էին երեկ ուզում սպանել Երևանում ․ հինգ ամիս առաջվա կրակոցն ու վենդետան
3
Ոստիկաններ, հետևողական եղեք, 3 երեխաներիս չվնասեն․ Աբովյանում կախված 2 եղբայրների նամակը․ մանրամասնե...
4
Ռուսների հերթական ծանր գիշերը. ի՞նչ է հայտնում ՊՆ-ն
5
Իրազեկում՝ մինչև երկու տարեկան երեխայի խնամքի նպաստի վերաբերյալ