Ճակնդեղը պայքարում է բազմաթիվ հիվանդությունների դեմ
ԼԱՅՖՃակնդեղը շատ օգտակար բանջարեղեն է, որը կարելի է օգտագործել ոչ միայն սննդի մեջ, այլ նաև ինքնազգացողությունը բարելավելու համար:
Ճակնդեղի թարմ քամած հյութն օգտագործվում է ռինիտի (насморк) ժամանակ: Անհրաժեշտ է օրական 3 անգամ քթանցքների մեջ կաթեցնել 2-3 կաթիլ ճակնդեղի հյութ:
Արյան գերճնշման դեպքում խորհուրդ է տրվում խառնել ճակնդեղի թարմ քամած հյութն ու մեղրը (հավասար չափաբաժիններով) և ընդունել օրական 3-4 անգամ ½-ական բաժակ:
Վերքերի արագ ապաքինման համար կարելի է վերքի վրա դնել քերած ճակնդեղ, վրայից դնել ճակնդեղի տերև և վիրակապել: Վիրակապն անհրաժեշտ է փոխել չորանալուն պես:
1
Նոր արշավ Խնայողության օրվան ընդառաջ․ IDBank
2
Հայտնաբերվել է հինգ տարեկան աղջկա դիակ․ մայրը գլխավոր կասկածյալն է
3
Ավտոբուսի վարորդը թոշակառու կնոջը «դուրս է շպրտել» ՝ հրաժարվելով նրան անվճար տեղափոխել. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
4
Վթար է. նոյեմբերի 5-ին, 6-ին, 7-ին ջուր չի լինելու
5
Մաhացել է երգչուհի Էմմա Պետրոսյանի մայրը



