Կարմիր պղպեղը վիտամիններով հարուստ համեմունք է, որը համարվում է աշխարհի գրեթե բոլոր խոհանոցների անբաժանելի մասը:
Կարմիր պղպեղի օգտակար հատկությունների մասին
ԼԱՅՖՆերկայացնում ենք կարմիր պղպեղի օգտակար հատկություները.
- ֆիտոքիմիական դեղին կամ նարնջագույն պիգմենտների շնորհիվ կարմիր պղպեղը հակաբորբոքային նշանակություն ունի
- այն պայքարում է դեպրեսիայի դեմ
- պաշտպանում է օրգանիզմը քաղցկեղից
- խթանում է լյարդի աշխատանքը՝ մեծացնելով վերջինիս դետոքսիկացման ունակությունը
- պաշտպանում է սրտանոթային հիվանդություններից, քանի որ օքսիդացնում է օրգանիզմի վնասակար խոլեստերինը
1
Նոր արշավ Խնայողության օրվան ընդառաջ․ IDBank
2
Հայտնաբերվել է հինգ տարեկան աղջկա դիակ․ մայրը գլխավոր կասկածյալն է
3
Ավտոբուսի վարորդը թոշակառու կնոջը «դուրս է շպրտել» ՝ հրաժարվելով նրան անվճար տեղափոխել. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
4
Վթար է. նոյեմբերի 5-ին, 6-ին, 7-ին ջուր չի լինելու
5
Մաhացել է երգչուհի Էմմա Պետրոսյանի մայրը



