Սննդատեսակներ, որոնք վնասակար են երեխաների համար
ՖՈՏՈՅուրաքանչյուր ծնողի երազանքն ու նպատակն է մեծացնել և դաստիարակել առողջ երեխա: Դրա համար անհրաժեշտ է, որ նրանք սնվեն ճիշտ ու ստանան առողջար սնունդ:
Մասնագետներն առաջարկում են սննդատեսակներ, որոնք պետք է բացառել երեխայի սննդակարգից: Past.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում այդ ցանկը.
Բուլկի, թխվածք, տորթ

Լաբորատոր հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այդ թխվածքաբլիթները պարունակում են մեծ քանակությամբ ճարպեր և շաքարավազ: Դրանք կարող են առաջացնել ճարպակալում:
Յոգուրտ՝ հավելումներով
Ծնողները երեխաներին հաճախ են յոգուրտ տալիս: Սակայն պետք է հիշել՝ այն պարունակում է սննդային որոշ հավելումներ, գունանյութեր, կոնսերվատներ:
Ապխտած միս

Երշիկ, նրբերշիկ. սրանք նույնպես պարունակում են ճարպեր ու սննդային հավելումներ:
Մարմելադ, ժելեներ

Սրանց շարքում է նաև երեխաների սիրելի չուպա-չուպսը: Այս տեսակի քաղցրեղենը պարունակում են մեծ քանակությամբ գունանյութեր, շաքար, հավելումներ, որոնք կարող են առաջացնել ալերգիա և ստամոքսի խանգարում:
1
Մինչև 6 տարեկան երեխաներին տրամադրվող աջակցության ծրագիրը կդառնա մշտական նպաստ
2
ԱՄՆ-ում անօրինական պահվող երեխան վերադարձվեց Հայաստան՝ մորը
3
Արսեն Թորոսյանը` կենսաթոշակների բարձրացման մասին
4
Լավրովը ուղղակի զգուշացնում է Հայաստանին և Կենտրոնական Ասիային
5
3-ամյա Տիգրան Օվանեսովի որոնողական աշխատանքները շարունակվում են. ՆԳՆ



