Բալ պետք է օգտագործել այնքան շատ, որքան հնարավոր է. Ահա, թե ինչու
ԼԱՅՖPast.am-ը գրում է.
Բալը ոչ միայն պարզապես արժեքավոր սննդամթերք է, այլ նաև վիտամինների և օգտակար նյութերի հարուստ աղբյուր: Մենք սովորոբար օգտագործում ենք միայն բալի պտուղները: Սակայն երբեք չենք պատկերացրել, որ բալի պոչի, ճյուղերի և տերևների մեջ կան շատ օգտակար հանքանյութեր, միկրոտարրեր, որոնք անհրաժեշտ են առողջության պահպանման համար:
Բալը հարուստ է վիտամին B և P-ով, ինչպես նաև պարունակում է ֆոլաթթու, կալցիում, նատրիում, ֆոսֆոր: Բալի մեջ կան օրգանական թթուներ և բջջանյութ: Բալն իր առողջարար հատկությունների շնորհիվ նպաստում է տեսողությանը, մարսողական համակարգի բարելավմանըԼ Այն ունի հակածերացման հատկություններ և պաշտպանում է տարբեր ինֆեկցիաներից:
Բալը թարմ վիճակում օգտագործելիս ամրացնում է իմունային համակարգը և նպաստում օրգանիզմից թույների դուրս գալուն, նաև ունի հակասեպտիկ ազդեցություն: Բալը օգտակար է աթերոսկլերոզի դեպքում և կանխում է սակավարյունության զարգացումը:
Բալի մեջ առկա ֆլավոնոիդները և կարոտենոիդները բարելավում են ուղեղի աշխատանքը, լավացնում հիշողությունը և ապահովում ուղեղի ակտիվությունը: Նրանք, ովքեր չեն ցանկանում մեծ տարիքում ունենալ հիշողության հետ կապված խնդիրեր և ուղեղի աշխատանքի դանդաղեցում, նրանց խորհուրդ է տրվում սննդակարգում հաճախ ներառել բալ:
Բալը կանխում է բերանի ինֆեկցիաները և բերանի խոռոչի տհաճ հոտը: Այս մրգի մեջ առկա ֆլավոնոիդները և թթուները հանդիսանում են նաև ախորժակի գրգռիչներ: Բալը պաշտպանում է նաև այնպիսի ինֆեկցիաներից, ինչպիսիք են խոզուկը, կարմրուկը:



