Ահա, թե ինչու է անհրաժեշտ, առավել հաճախակի բրինձ ուտել
ԼԱՅՖPast.am-ը գրում է.
Ինչպես գիտենք գոյություն ունեն բրնձի մի քանի տեսակներ, որոնք առանձնաանւոմ են թե իրենց ձևով ու չափերով, թե օգտակարությամբ: Փորձագետներն ու դիետոլոգները որոշել են պարզել, թե բրնձի հատկապես որ տեսակն է ավելի օգտակար և որ դեպքերում է հարկավոր օգտագործել: Օրինակ, հայտնի է, որ կլոր բրինձը եփելիս դառնում է կպչուն, որը շատ հարմար է պուդինգ պատրաստելու համար:
Անհրաժեշտ է հատուկ ուշադրություն դարձնել ամբողջական բրնձին, քանի որ այն շատ հարուստ է օգտակար նյութերով: Սակայն բրնձի այս տեսակը պետք է շատ երկար եփել: Բացի այդ, չափազանց օգտակար է նաև շոգեխաշած բրինձը, քանի որ շնորհիվ ջերմային մշակման այն պահպանում է վիտամնների մեծ մասը:
Գիտնականները պնդում են, որ բրնձի ամենաօգտակար տեսակներից է չմշակված վայրի բրինձը, որը պետք է ավելի երկար եփել և ունի արտասովոր համ: Ուշագրավ է այն փաստը, որ բրինձը պետք է օգտագործել գդալներով` ըստ տարիքի, այսինքն` եթե 25 տարեկան եք, ապա 25 գդալ բրինձ պետք է օգտագործեք:
Առավոտյան բրինձը ուտելուց հետո խորհուրդ է տրվում ոչինչ չուտել և չխմել մոտ 3 ժամ: Այս մեթոդը որոշ ժամանակ կիրառելուց հետո կազատվեք մեջքի, հոդերի ու պարանոցի ցավերից:



