Կաթնամթերքը կանխում է կաթվածը. տեսեք, թե ինչպես.
ԼԱՅՖԳիտնականները պնդում են, որ կաթնամթերքը նվազեցնում է արյան ճնշման բարձրացման հավանականությունը։ Կաթնամթերքը պարունակում է բնական բաղադրիչներ ու հանքային նյութեր, որոնք դրական ազդեցություն են ունենում ողջ օրգանիզմի վրա։
Ուսումնասիրության արդյունքները թույլ են տալիս ենթադրել, որ սպիտակուցային մթերքների օգտագործումը հնարավորություն է տալիս խուսափել արյան բարձր ճնշումից, ինչն էլ հանգեցնում է կաթվածի։
Կատարված հետազոտությանը մասնակցել են կանայք ու տղամարդիկ, ովքեր տառապում էին արյան բարձր կամ ցածր ճնշմամբ։ Որոշ ժամանակ կաթնամթերք օգտագործելուց հետո նրանց մոտ արյան ճնշումըկարգավորվել է ու նվազել սրտի վրա ճնշումը։
Այնպես որ, սպիտակուցային մթերքների օգտակարությունն օրգանիզմի վրա ապացուցված է, պնդում են փորձագետները։
1
Amio Era․ Ամիօ բանկի ներդրումը կրթական համակարգում
2
Ո՞վ կդառնա Ամենայն հայոց կաթողիկոսը․ ու՞մ է աջակցում Անկարան
3
Հարյուրավոր հասցեներում ջուր չի լինի՝ դեկտեմբերի 22-ին, 23-ին, 24-ին և 25-ին
4
Զինծառայողներն ստանալու՞ են ամանորյա պարգևավճար
5
Զինվորը, ով սպանել էր տղամարդուն և բռնաբարել նրա կնոջը, ինքնասպան է եղել կալանավայրում



