Կիվին օրգանիզմը պաշտպանում է քաղցկեղածին բջիջներից
ԼԱՅՖԿիվիի օգտակար հատկությունները բազմազան են: Բանն այն է, որ պտուղը պարունակում է վիտամին A, C, և E:
E և C վիտամիններ արգելափակում են ազատ ռադիկալների ներթափանցումը մարդու օրգանիզմ՝ այսպիսով կանխելով սիրտանոթային հիվանդությունների, քաղցկեղի առաջացումը:
Կիվին պարունակում է այլ օգտակար նյութեր ևս, որոնք նպաստավոր ազդեցություն են ունենում շաքարախտով, հաստ աղիքի քաղցկեղով տառապողների վրա, այդ պատճառով էլ բժիշկները նրանց խորհուրդ են տալիս որքան հնարավոր է՝ շատ ուտել այս հրաշալի պտղից:

1
Ո՞վ կդառնա Ամենայն հայոց կաթողիկոսը․ ու՞մ է աջակցում Անկարան
2
Հարյուրավոր հասցեներում ջուր չի լինի՝ դեկտեմբերի 22-ին, 23-ին, 24-ին և 25-ին
3
Զինվորը, ով սպանել էր տղամարդուն և բռնաբարել նրա կնոջը, ինքնասպան է եղել կալանավայրում
4
36 ժամ ջուր չի լինելու դեկտեմբերի 23-ին, 24-ին և 25-ին
5
«Ռուբինյանն իմ սուրճ դնողն է եղել». «Փաստ»



