Գիտնականներ. Ֆրին մեծացնում է մահացության վտանգը
ԼԱՅՖԱՄՆ-ի, Իտալիայի, Իսպանիայի և Մեծ Բրիտանիայի գիտնականների միջազգային խումբը բացահայտել է, որ մշտապես տապակած կարտոֆիլ ուտելը մեծացնում է վաղաժամ մահվան վտանգը։
Փորձարկմանը մասնակցել են 45-79 տարեկան 4400 մարդ, որոնց սննդակարգին բժիշկները հետևել են 8 տարի։ Այս ընթացքում մահացել են 236 հիվանդներ։
Պարզ է դարձել, որ շաբաթական 2-3 անգամ տապակած կարտոֆիլ ուտելը երկու անգամ մեծացնում է վաղաժամ մահվան վտանգը, այն դեպքում երբ խաշած կարտոֆիլի ոչ մի ազդեցություն չի ունենում։
Մասնագետները նաև նշել են, որ չտապակած կարտոֆիլի սիրահարները ավելի լավ էին իրենց զգում։

1
Ո՞վ կդառնա Ամենայն հայոց կաթողիկոսը․ ու՞մ է աջակցում Անկարան
2
Հարյուրավոր հասցեներում ջուր չի լինի՝ դեկտեմբերի 22-ին, 23-ին, 24-ին և 25-ին
3
Զինվորը, ով սպանել էր տղամարդուն և բռնաբարել նրա կնոջը, ինքնասպան է եղել կալանավայրում
4
36 ժամ ջուր չի լինելու դեկտեմբերի 23-ին, 24-ին և 25-ին
5
«Ռուբինյանն իմ սուրճ դնողն է եղել». «Փաստ»



