Լահմաջո՝ տնային պայմաններում (տեսանյութ)
ԼԱՅՖԽմորի բաղադրամասեր՝
Ալյուր 3 բաժակ
Գոլ ջուր 1 բաժակ
Թթխմոր 1 թեյի գդալ
Աղ
Խյուսի բաղադրամասեր՝
Տավարի աղացած միս 250 գրամ
Լոլիկ 2 հատ
Կանաչ սոխ 10 հատ
Գլուխ սոխ 0.5 հատ
Տոմատի մածուկ
Կանաչ պղպեղ 2 հատ (կարելի է նաև կծու՝ ըստ ճաշակի)
Սխտոր երկու պճեղ
Մաղադանոս
.jpg)
Պատրաստման եղանակը՝
Ալյուրի մեջ լցնել թթխմորը, աղն ու ավելացնել գոլ ջուր: Լավ խառնել մինչև խմորը պնդանա: Թողնել 30 րոպե:
Մաղադանոսը և կանաչ սոխը մանրացնել, լոլիկը կեղևը հեռացնել ու խորանարդաձև կտրատել: Կանաչ պղպեղն ու լոլիկը ևս լավ մանրացնել ու բոլոր բաղադրամասերը լցնել մսի վրա: Ավելացնել մանր կտրատած գլուխ սոխն ու սխտորը: Այնուհետ ստացված զանգվածին ավելացնել տոմատի մածուկ: Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի: Խճողակը պետք է համասեռ զանգված դառնա:
Այնուհետ խմորը բաժանել 6 հավասար մասի, ապա դրանց օվալաձև տեսք հաղորել: Տեղավորել գազօջախում դրվելիք տարայի մեջ ու խմորի վրա խյուս լցնել, հավասարապես տարածել: Եփել 250 С-ում մոտ 10 րոպե:
Մատուցելիս կարելի է զարդարել կանաչ պղպեղով, բայցի այդ տավարի միստ կարող եք փոխարնել գառան մսով:
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Բարի ախորժակ:



