Օմեգա-3-ի օգտակար հատկությունները
ՖՈՏՈ
Գիտնականների վերջին շրջանում անցկացրած հետազոտությունն ապացուցել է, որ ողջ կյանքի ընթացքում պարբերաբար օմեգա-3 յուղային թթուներով հարուստ սնունդ ընդունելը կարող է կանխել քաղցկեղային քաղցկեղի աճը:
Օմեգա -3 յուղային թթուներով հարուստ սնունդ օգտագործելիս ուռուցքի չափը նվազում է 30%-ով։ Օմեգա -3 յուղային թթուների ընդհանուր հիմքը ձկան, ջրիմուռների և որոշ բուսական յուղերն են:
Մասնագետները հիշեցնում են, որ կաթնագեղձի քաղցկեղը կանանց մոտ քաղցկեղի առավել տարածված տեսակն է եւ նրանց՝ քաղցկեղից մահանալու երկրորդ գլխավոր պատճառը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:





















































1
«Ես ու աղջիկս լավ ենք, բայց Ռոբիս վիճակը ծանր է». բլոգեր Նուշ Օհանյանը՝ ավտովթարից հետո իր և ընտանիք...
2
Կյանքից անժամանակ հեռացել է Արամե Կոստանյանը
3
Ռուսաստանի և Հայաստանի երիտասարդները ակտիվորեն զարգացնում են համագործակցությունը
4
Տոմայի և Պոնչի ընտանեկան հանգիստը՝ Կիպրոսում
5
Զոհերի թիվը հասել է 240-ի. ի՞նչ է կատարվում Հնդկաստանում