Օմեգա-3-ի օգտակար հատկությունները
ՖՈՏՈԳիտնականների վերջին շրջանում անցկացրած հետազոտությունն ապացուցել է, որ ողջ կյանքի ընթացքում պարբերաբար օմեգա-3 յուղային թթուներով հարուստ սնունդ ընդունելը կարող է կանխել քաղցկեղային քաղցկեղի աճը:

Օմեգա -3 յուղային թթուներով հարուստ սնունդ օգտագործելիս ուռուցքի չափը նվազում է 30%-ով։ Օմեգա -3 յուղային թթուների ընդհանուր հիմքը ձկան, ջրիմուռների և որոշ բուսական յուղերն են:

Մասնագետները հիշեցնում են, որ կաթնագեղձի քաղցկեղը կանանց մոտ քաղցկեղի առավել տարածված տեսակն է եւ նրանց՝ քաղցկեղից մահանալու երկրորդ գլխավոր պատճառը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:



