Նուռը մրսածության դեմ հզոր միջոց է
ԼԱՅՖԲժիշկները հավաստիացնում են, որ մրսածության հիվանդությունների, գրիպի դեպքում հարկ է օգտագործել նուռ: Ըստ մասնագետների նուռը վիտամինային ռումբ է: Նուռն իր մեջ պարունակում է A, C, E, B1, B2 վիտամիններ, ինչպես նաև հանքանյութեր, ինչպիսիք են երկաթը, կալիումը, կալցիումը, սիլիցիումը, յոդը: Նռան հյութի մեջ ավելի շատ հակաօքսիդանտներ են պարունակվում, քան այլ ուրիշ հյութերի, նաև կարմիր գինու կամ կանաչ թեյի մեջ: Դրա համար էլ այս վիտամինային հյութը հանձնարարվում է խմել, որպեսզի տարած ինֆեկցիաներից կամ վիրահատություններից հետո վերականգնվեն ուժերը:

Անգինայի դեպքում շատ օգտակար է բերանի խոռոչը հաճախ ողողել նռան թարմ քամած հյութով: Եթե մարմնի ջերմաստիճանը բարձրացել է, հարկ է քամել 1 նռան հյութ և անմիջապես խմել, քանի որ այն օժտված է ջերմիջեցնող հատկությամբ և հագեցնում է ծարավը: Կարելի է նաև հյութը նոսրացնել եռացրած-սառեցրած ջրով, որովհետև դրա մեջ պարունակվող թթուները կարող են քայքայել ատամների էմալը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:



