Պատրաստում ենք «Միկադո».բաղադրատոմս
ԼԱՅՖԱնհրաժեշտ բաղադրիչները`
Խմորի համար՝ 6 ձվի դեղնուց 6 ճաշի գդալ շաքարավազ 200 գրամ կարագ 450-500 գրամ թթվասեր 2 թեյի գդալ սոդա 5-6 բաժակ ալյուր 5 գդալ կակաո Կրեմի համար` 400 գրամ կարագ 3 տուփ եռացրած խտացրած կաթ 1 տուփ խտացրած կաթ 200 գրամ սեւ շոկոլադ՝ 70-80%-անոց 50 գրամ շոկոլադ՝ զարդարելու համար Պատրաստման եղանակը` Առաջին հերթին հարկավոր է թթվասերի մեջ լցնել սոդան, խառնել եւ թողնել մեկ ժամ:
Նկատի ունենալով, որ սոդայի ազդեցության տակ թթվասերը բարձրանալու է, մեծ ամանի մեջ լցրեք, որ չթափվի: Մինչ սոդան եւ թթվասերը մեկ ժամ հանգստանում են, կարելի է պատրաստել կրեմը: 400 գրամ փափուկ կարագը լավ հարեք, հերթով ավելացրեք խտացրած կաթերը՝ եփած եւ չեփած: Բաղադրատոմսով նախատեսված է 4 տուփ եփած խտացրած կաթ, բայց ես առաջարկում եմ մեկը փոխարինել չեփածով, որպեսզի ավելի փափուկ լինի կրեմը: Նաեւ առաջարկում եմ այս կրեմին վերջում ավելացնել հալեցրած շոկոլադ՝ երկու տուփ, թեեւ բաղադրատոմսով նախատեսվում է կակաո: Շոկոլադը եւ փափկություն է հաղորդում կրեմին, եւ շատ ավելի համեղ է դարձնում այն: Հալեցնել կարող եք ինչպես միկրոալիքային վառարանում, այնպես էլ «ջրային բաղնիքի» վրա՝ խորը եւ ջերմակայուն ամանի մեջ լցրեք շոկոլադը եւ դրեք կաթսայի վրա, որի մեջ ջուր է եռում:
Հիշեք, որ չպետք է շոկոլադով ամանի հատակը ջրի մեջ լինի, այլ գոլորշին պետք է հալեցնի շոկոլադը: Կրեմը պատրաստելուց հետո անցնում ենք խմորին: 200 գրամ փափուկ կարագը լավ հարում ենք 6 ճաշի գդալ շաքարավազով, ապա հատ-հատ ավելացնում ձվի դեղնուցները: Ապա ավելացնում ենք մեկ ժամ սոդայի հետ փրփրած եւ հանգստացած սոդան:
Քիչ-քիչ ավելացնում ենք ալյուրը: Եթե ձեզ թվա, որ ալյուրը քիչ է, կարող եք էլի ավելացնել, պետք է դառնա փափուկ, բայց ձեռքերին չկպչող խմոր: Բաժանեք 6-8 մասի:
Գրտնակեք շատ բարակ եւ դրեք ջեռոցի թավայի վրա՝ թավան շուռ տված վիճակում: Կարող եք գրտնակել միանգամից ջեռոցի թավայի վրա՝ շուռ տված վիճակում:
Թողեք սառչեն խմորի շերտերը, եւ միավորեք դրանք կրեմով: Վրան շոկոլադ քերեք:
Թողեք ամենաքիչը մեկ օր՝ մինչեւ կրեմը ամբողջությամբ ներծծվի, նոր մատուցեք: Սա այն խմորեղեններից է, որ 2-3 օր հետո ավելի համեղ է լինում: Բարի ախորժակ:



