Օրվա բաղադրատոմս. Ընկույզով տորթ
ՖՈՏՈ
Բաղադրամասեր՝
400 գրամ կաթնաշոռ
1 բաժակ ու մեկ գդալ ալյուր (խմորի ու կրեմի)
4 ձու՝ դեղնուդը խմորի՝ սպիտակուցը՝ կրեմի
2 թեյի գդալ սոդա
3 ճաշի գդալ ալյուր
1 ճաշի գդալ կրախմալ
900 մլ կաթ
300 գրամ սերուցքային կարագ
2 տուփ վանիլային շաքարավազ
1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
Հունական ընկույզ
Պատրաստման եղանակ՝
Կաթնաշոռը միախառնել շաքարավազի հետ: Ավելացնել սոդա, դեղնուց, կիտրոնի հյութ: Ավելացնել ալյուր:
Խմորը բաժանել 10-12 մասի:
Գրտնակել, թխել:
Սպիտակուցը շաքարավազի ու վանիլային շաքարավազի հետ հարել: Ավելացնել 2 ճաշի գդալ ալյուր, կրախմալ, կաթը եռացնել, աելացնել ընդհանուր զանգվածին:
Կամաց-կամաց ավելացնել կարագը ու հարել:
Քսել շերտերին, զարդարել ընկույզով:




















































