Պարզվում է՝ սխտորով այս բաղադրատոմսը ոչ միայն բուժիչ է, այլ նաև իդեալական միջոց՝ նիհարելու համար
ԼԱՅՖ![]()
Սխտորը շատ օգտակար բանջարեղեն է: Այն նույնիսկ համարվում է ամենաօգտակարներից մեկը և շատ ավելին է, քան հասարակ համեմունքը: Սխտորը դեղամիջոց է, որն արդեն երկար տարիներ է օգտագործվում բժշկության մեջ:
Սակայն սխտորի օգտակար հատկություններից օգտվելու համար այն հարկավոր է օգտագործել հում վիճակում:
Հում սխտորի օգտակար հատկությունները
· Իջեցնում է զարկերակային բարձր ճնշումն ու խելեստերինի մակարդակը,
· Կանխում է սրտի նոպան ու սրտի իշեմիկ հիվանդության զարգացումը,
· Կանխում է աթերոսկլերոզի զարգացումը,
· Պաշտպանում է առողջական այնպիսի խնդիրներից, ինչպիսին են մրսածությունը, գրիպը, տենդը, փորլուծությունն ու սնկային հիվանդությունները,
· Օգնում է մեղմել օստեոարթրիտի ախտանշաններն ու բուժել մեծացած շագանակագեղձը և շաքարային դիաբետը,
· Պարբերաբար օգտագործելու դեպքում բարելավում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու օրգանիզմի՝ տոքսիններց ազատվելու կարողությունը,
· Նպաստում է ավելորդ քաշի կորստին՝ առանց օրգանիզմին վնաս հասցնելու:
Սխտորը նաև շատ լավ է համադրվում սոխի ու կոճապղպեղի հետ՝ ապահովելով բնական դետոքսիկացիք քիմիաթերապիաների դեպքում: Բացի այդ, այն շատ օգտակար է իմունային համկարգի ամրապնդման համար:
Ինչպես օգտագործել սխտորը
Ջերմային մշակման ենթարկվելիս սխտորի ակտիվ բաղադրիչը՝ ալիցինը կորցնում է իր բուժիչ հատկությունները, ուստի լավագույն տարբերակը սխտորը հում վիճակում օգտագործելն է: Պարզապես հարկավոր է տրորել սխտորը, թողնել մոտ 15 րոպե և օգտագործել: Մանրացնելու շնորհիվ ալիցինն ավելի հասանելի է լինում:
Հարկ է հիշել նաև, որ սխտորը ցանկալի է ուտել սխտորը սոված փորին, քանի որ լիքը ստամոքսի չի կարողանա ամբողջությամբ յուրացնել սննդարար նյութերը:
Հում սխտոր և մեղր
Հարկավոր է նախ մանրացնել 2-3 պճեղ սխտորը, այնուհետև ավելացնել մեկ ճաշի գդալ մեղր և լավ խառնել:
Առողջական վիճակը բարելավելու և ավելորդ քաշից ազատվելու համար անհրաժեշտ է ստացված խառնուրդն օգտագործել ամեն օր:
Նյութը՝ med.tert.am-ի



