Գիտնականներ. Հավկիթներն այժմ ավելի օգտակար են, քան 30 տարի առաջ
ԼԱՅՖՀավկիթներն այսօր ավելի օգտակար են դարձել, քան 30 տարի առաջ. այժմ դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամիններ և հանքային նյութեր և քիչ քանակությամբ ճարպեր և կալորիաներ, քանի որ հավերին լավ են կերակրում, քան երեսուն տարի առաջ:

Ինչպես նշում է The Telegraph պարբերականը, գիտնականները նաև պնդում են, որ հավկիթների մեջ կա մեծ քանակությամբ վիտամին D և սելեն, ինչը նվազեցնում է քաղցկեղի վտանգը, սրտային հիվանդությունները, անպտղությունը և այլ վարակներ: Նրանք նաև նշել են, որ մեծ հավկիթի դեղնուցի չափը մնացել է նույնը, իսկ սպիտակուցը ահմեմատաբար մեծացել է:

Հետազոտությունը նաև պարզել է, որ այժմ հավիկթում նվազել են ճարպերու խոլեստերինը և այդ պատճառով էլ դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս ձուն հաճախակի ընդգրկել սննդակարգում:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Հզոր ցիկլոն է մոտենում. Սուրենյան
2
Ո՞վ կդառնա Ամենայն հայոց կաթողիկոսը․ ու՞մ է աջակցում Անկարան
3
Հարյուրավոր հասցեներում ջուր չի լինի՝ դեկտեմբերի 22-ին, 23-ին, 24-ին և 25-ին
4
Ողբերգական ավտովթար է տեղի ունեցել․ զոհ ու վիրավորներ կան
5
Զինվորը, ով սպանել էր տղամարդուն և բռնաբարել նրա կնոջը, ինքնասպան է եղել կալանավայրում



