Ձյունաճերմակ ատամների «թշնամին»
ՖՈՏՈՄասնագետները պնդում են, որ կան սննդատեսակներ, որոնք ատամները դեղնավուն են դարձնում: Նրանք խորհուրդ են տալիս հնարավորինս քիչ օգտագործել հետևյալ սննդատեսակները:

Շաքարավազ: Այն ատամների առողջության համար առաջին թշնամին է, հատկապես մեծ քանակությամբ օգտագործելիս, ինչպես նաև` խմորեղենի մեջ:

Սառույց: Սառույցն ատամներն ավելի զգայուն է դարձնում` հանգեցնելով դրանք արագ քայքայմանը: Այն օգտագործելու համար պետք է սպասել մինչև հալչի բաժակում և ոչ մի դեպքում չի կարելի պահել բերանի մեջ:

Ալկոհոլ: Ոգելից խմիչքները չորացնում են բերանի խոռոչը, կարող են նաև որոշակի բորբոքումներ առաջացնել բերանում:

Ցիտրուսային մրգեր: Ցիտրուսը բավականին առողջարար է, բայց չափավոր քանակով: Մեծ քանակությամբ օգտագործելու պարագայում այն կարող է վնասել ատամների էմալը:

Կոֆեին պարունակող ըմպելիքներ: Թեև դրանք ատամների առողջությանը չեն վնասում, այնուամենայնիվ, դեղին բծեր են թողնում ատամների վրա:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:



